Община Горна Оряховица окончателно спечели делото срещу Министерството на околната

...
Община Горна Оряховица окончателно спечели делото срещу Министерството на околната
Коментари Харесай

Община Горна Оряховица спечели дело, ще подменя печките на домакинства

Община Горна Оряховица дефинитивно завоюва делото против Министерството на околната среда и водите и към този момент е позволен претендент за финансиране по Оперативната стратегия „ Околна среда “ за промяна на отоплителните уреди на популацията като мярка за възстановяване качеството на въздуха. 

С решението на Върховния административен съд от края на юни тази година Община Горна Оряховица към този момент може да получи близо 7 милиона лв., с които да бъдат сменени печките на към 4000 семейства. Заради делото бяха блокирани над 111 милиона лв. от програмата „ Околна среда “ за седем общини. 

Кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев изясни какво следва: 

„ Министерство на околната среда и водите в юли месец имат Комитет по наблюдаване, където въз основата на това решение ще включат и община Горна Оряховица като директен бенефициент. Средствата, с цел да не проваляме програмата, ще се откри финансов запас от запаса на оперативната стратегия “.  

Община Горна Оряховица обжалваше решението от декември 2018 година на Управляващия орган по програмата, с което не беше позволена за финансиране. Не беше регистрирано, че замърсяването на въздуха в града се дължи на битовото отопление, а вместо борят на засегнатото население, беше оценен броят на семействата. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР