Община Бургас ще продължи да предоставя хранителна помощ и през

...
Община Бургас ще продължи да предоставя хранителна помощ и през
Коментари Харесай

Община Бургас ще осигурява топла храна на 250 крайно нуждаещи се и през есента

Община Бургас ще продължи да дава хранителна помощ и през есента на 250 извънредно нуждаещи се свои поданици по програмата "Топъл обяд вкъщи в изискванията на изключителна обстановка - 2020 година ".

Основните отговорности по програмата са свързани с обезпечаване на разнообразно седмично меню, подготвяне и транспортиране на топлата храна до дома на 250-те консуматори на обществената услуга.

Целта е понижаване на лицата, които заради беднотия и продължителна обществена изолираност, са в усложнение да обезпечат сами прехраната си, изключително в изискванията на изключителна обстановка, поради пандемията от COVID-19.

Лицата, които желаят да бъдат включени, не е нужно да подават заявление. Достатъчно е да позвънят на някой от тези телефони: 056 590 120; 056 810 077, 056 907 413, всеки работен ден от понеделник до петък от 09:00 часа до 17:00 часа.

След осъществено изследване от специалистите от общински отдел "Здравеопазване и обществени действия ", утвърдените лица ще бъдат осведомени за датата на пускане на доставките топлата храна до дома им.

Топъл обяд ще могат да получат 250 лица, които дават отговор на следните условия:
Лица с ниски приходи /под линията на бедност/ за времето, в което са сложени под наложителна карантина; Уязвими лица и възрастни над 65 години, без приходи или с приход под линията на беднотия, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в изискванията на изключителното състояние не са в положение да си обезпечат прехраната; Лица, които заради възрастта си, заради трайно увреждане или в следствие от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да обезпечат сами или благодарение на околните си своите ежедневни потребности от храна.
Предоставянето на топлата храна ще се реализира всеки работен ден в период до 31.10.2020 година като ще се търси в допълнение финансиране от Агенция за обществено подкрепяне за продължение до 31.12.2020 година

Програмата "Топъл обяд " е част от цялостната обществена политика, която Община Бургас ползва в поддръжка на хората, които са в най-голяма потребност, живеят в лишаване и в риск от обществена изолираност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР