Община Бургас пое ангажимент и целенасочено инвестира средства и усилия

...
Община Бургас пое ангажимент и целенасочено инвестира средства и усилия
Коментари Харесай

Улица вече свързва индустриална зона „Мадика” в Бургас с АМ „Тракия”

Община Бургас пое ангажимент и целеустремено влага средства и старания в построяването на инфраструктура

Новата улица, която трябваше да свърже Автомагистрала „ Тракия ” с индустриална зона „ Мадика ” в Бургас, към този момент е реалност. Пътната права ще даде късмет на предприятията, фунцкиониращи в зоната, да се развиват още по-бързо от в този момент, с което пък ползата към мястото от страна на вложители се чака да се ускорява. Два от към този момент осъществените планове в „ Мадика ” са МБАЛ „ Сърце и мозък ”, както и предприятието за опаковки в хранително-вкусовата индустрия „ Сидоренко Фудтех ” и „ Сидоинвест ”.

Сега новата улица, дълга 400 метра, свързва бул. „ Проф. Яким Якимов “ със зона „ Мадика “. Вече е подготвена връзката от болница „ Сърце и мозък “ до основния републикански път I-6 Бургас - „ Ветрен “, дълга 300 метра. Работи се по локала, правещ противоположната връзка – от републикански път I-6 Бургас - „ Ветрен “ към зона „ Мадика “. Неговото създаване би трябвало да завърши тази година.

„ За да обезпечим естествената активност на вложителите, като добър сътрудник ние влагаме общински средства за построяването на модерна довеждаща инфраструктура в „ Мадика “. Новите прави дават вероятност за развиване както на съществуващите, по този начин и на бъдещи нови предприятия в зоната, защото по този начин се реализира връзка с автомагистрала „ Тракия “! “, сподели кметът Димитър Николов.

Друга бизнес зона, която има потребност от нова довеждаща инфраструктура, с цел да проработи на цялостни обороти, е Фаза 2 на Индустриален и логистичен парк – Бургас, ситуирана покрай „ Меден рудник “.

Очаква се завършването на Северния обход да усъвършенства транспортното обслужване и да притегли нови вложители в още една перспективна бизнес зона на Бургас – тази край по този начин наречения Пети километър.

В индустриална зона „ Мадика ” активност развиват и редица други дребни и междинни предприятия, а ползата към създаване на нови е сериозен. Затова Община Бургас пое ангажимент и целеустремено влага средства и старания в построяването на инфраструктура, която да усъвършенства връзките в региона.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР