Община Благоевград, съвместно с ЮЗУ Неофит Рилски“ изработиха иновативна ортофотокарта,

...
Община Благоевград, съвместно с ЮЗУ Неофит Рилски“ изработиха иновативна ортофотокарта,
Коментари Харесай

Една от първите ортофотокарти в България е изработена за урбанизираните територии на Благоевград

Община Благоевград, взаимно с ЮЗУ „ Неофит Рилски “ създадоха новаторска ортофотокарта, която е една от първите за България.

Тя е основана с потреблението на съвременни технологии за геопространствен разбор и фотограметрично снимане на урбанизираните територии на  Благоевград с безпилотен летателен уред, допускащ акуратност на позиционирането до няколко сантиметра.

Ортофотокартата и нейните функционалности бяха показани през днешния ден по време на конференция, на която участваха кметът на община Благоевград Илко Стоянов, инж. „ Диана Стефанова “, шеф на Дирекция „ Екология и чиста среда “ и гл. ас. Мирослав Иванов от катедра „ География, екология и запазване на околната среда “ в ЮЗУ „ Неофит Рилски “. По време на представянето кметът Стоянов благодари на всички, които са взели участие в изработването на новаторското новоизградено средство. От своя страна шефът на Дирекция „ Екология и чиста среда “ благодари на кмета за опцията да осъществят подобен огромен и значим план.

В процеса на изработването на ортофокартата бяха снимани над 6000 изображения с резолюция от 20 мeгaпиĸceла при междинна Grоund Ѕаmрlе Dіѕtаnсе oт 3.24 cм и пpи виcoчинa нa пoлeтa oт 100 мeтpa. Изработената новаторска ортофотокарта разрешава комбинирането на растерна и векторна информация и разбор в Географска информационна система среда на динамичността на зелените площи сред 2006 година и датата на снимането, както и преместването на ръководството и планирането на ограниченията по създаване и поддържане на зелената система на Благоевград, в цифрова среда при обезпечен обществен достъп.

След характерна обработка на получената информация, има опция да се създаде тримерен модел на релефа, с нужната акуратност за установяване на площи, размери, присъщи обекти, предпроектни изследвания и планиране.

До дни ортофотокартата ще бъде налична за всички заинтригувани лица на уеб страницата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР