Община Асеновград, с решение на Общинския съвет в града по

...
Община Асеновград, с решение на Общинския съвет в града по
Коментари Харесай

Община Асеновград подпомогна с близо 13 000 лв. културни организации и събития

Община Асеновград, с решение на Общинския съвет в града по време на мартенското си постоянни съвещание, подкрепя финансово разнообразни организации и събития в региона на културата. Бяха отделени 12 900 лева за тази сфера, която е един от целите на локалната власт. Културните мероприятия са неизменима част от живота в града и способстват за разпространение името на Асеновград от надарени и дейни асеновградчани из цялата страна.
 
С 1000 лева беше подкрепено Сдружение " Център за локални начинания и развиване " (ЦМИР) за образуване и осъществяване на събор  на ковачите и ножарите от България, в границите на Панаир на занаятите, който всекидневно се организира в Майски културни празници. Местният създател Красимир Панайотов пък е финансиран с 800 лева за издаване на юбилейна книга. Сдружение " Ново Арт общество " получи финансова поддръжка от 1600 лева за издаването на бр. 23 и 24 на списанието за литература, изкуство и просвета " Нов вечерник ".
 
Финансова поддръжка в размер на 1000 лева бе отпусната и за Сдружение " Работилница за фантазии ". Артистите ще се включат в Международен юношески фестивал " Време - 2023 " във Враца. Танцов състав " Станимака " беше финансиран с 1000 лева за участия в интернационалните фестивали и състезания, хазаин на които ще е България през тази година.
 
Други 2000 лева бяха отделени за НЧ " Св. преп. Паисий Хилендарски " в Асеновград за участия на читалищните сформира Вокална групировка за остарели градски песни " Абел ", Литературен клуб " Орфей ", Представителен фолклорен отбор " Станимака " във фестивали и състезания. С 1000 лева беше подкрепена активността на НЧ " Никола Й. Вапцаров " - с. Тополово, общ. Асеновград. Парите ще бъдат разходвани за участия на Групата за изворен фолклор в разнообразни събори и надпявания в пловдивска и кърджалийска области.
 
За НЧ " Родолюбие " бяха отделени 2000 лева за финансиране на участия на читалищните сформира Театър " Арте ", Балетно студио " Терпсихора " и Вокална група " Родолюбие " в национални и интернационалните фестивали и състезания. НЧ " Христо Ботев " в асеновградското с. Избеглии получи финансови средства в размер на 1000 лева за участия на Детски танцов състав " Избеглийче " в Международен фестивал на изкуствата " Фолк нюанси " - в Слънчев бряг.
 
Още 1000 лева бяха отделени за НЧ " Христо Ботев " в с. Новаково, общ. Асеновград за присъединяване на Групата за изворен фолклор в събори и фестивали. С 500 лева беше подкрепено НЧ " Развитие " в с. Конуш за честване на 100-годишнината от освещаването на паметника на починалите в Балканската война.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР