Общи действия в борбата с дезинформацията и хибридните атаки договориха

...
Общи действия в борбата с дезинформацията и хибридните атаки договориха
Коментари Харесай

София и Вашингтон договориха общи действия за борба с дезинформацията

Общи дейности в битката с дезинформацията и хибридните офанзиви договориха София и Вашингтон. Меморандум за това беше подписан от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел и заместник-държавния секретар на Америка Лиз Алън в границите на втората сесия от форума „ Стратегически разговор сред България и Съединени американски щати “ във Вашингтон.

„ Подписването на Меморандума за съгласие сред България и Съединени американски щати за противопоставяне на задграничното манипулиране на информация е от основно значение в среда на засилващи се хибридни офанзиви и дезинформация “, разяснява по-късно Мария Габриел по време на срещата си с държавния секретар Антъни Блинкен, оповестиха от Министерство на външните работи.

„ Подкрепа, съгласуваност и общ отговор на предизвикателствата- това са посланията от срещата ми с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен. Благодаря за сърдечното посрещане като вицепремиер на България. Страната ни е стратегически сътрудник, важен съдружник и другар “, разяснява Габриел.

Според известието се прецизира, че са реализирани договорености за „ общи подходи към световни и районни проблеми “. Набелязани са и съответни планове за разширение на съдействието в региона на стопанската система, нововъведенията и енергетиката, както и за „ отбрана на демокрацията и подсилване на върховенството на закона “.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР