Обществените поръчки за строително-ремонтни дейности по големия инвестиционен проект за

...
Обществените поръчки за строително-ремонтни дейности по големия инвестиционен проект за
Коментари Харесай

За пети път обявяват търг за линейки с повишена проходимост

Обществените поръчки за строително-ремонтни действия по огромния капиталов план за рационализация на Спешната помощ ще се афишират под изискване, като е планувана опция участниците да оферират ценови предложения, надвишаващи оптималния финансов запас, обезпечен от бюджета на плана. Разликата в средствата ще бъде обезпечена с целеви средства след актуализацията на държавния бюджет. Това заяви началникът на кабинета на министъра на опазването на здравето доцент Момчил Мавров по време на конференция, отдадена на огромния план за Спешната помощ.

Доц. Мавров уточни, че планът планува за 84 обекта от системата на Спешната помощ да бъде осъществено ново строителство, а за 151 обекта – преустрояване и ремонт на съществуващи пространства.

Сключени към този момент са 46 контракта за строително-монтажни работи на 103 обекта, като от тях напълно приключени са 27 обекта. Предстои подписване на контракти за 76 обекта, както и преобявяването  на публични поръчки за  други 56 обекта, регистрира доцент Мавров.

Екипът на Министерството на здравеопазването проучва осъществяването на договорите за строително-монтажни работи, които не са завършили и по които следва да бъдат признати приключените строително-ремонтни действия. За тези от тях, за които е допустимо да бъде приложена Методика за изменение на цената на контракт за социална поръчка вследствие на инфлацията, средствата ще бъдат индексирани. Осигуряването на нужния до края на 2022 година финансов запас е реалност, откакто Министерският съвет утвърди 1, 6 млн. лева спомагателни средства по бюджета на Министерството на здравеопазването, напомни още началникът на политическия кабинет. След приемане на Постановлението са подписани спомагателни съглашения за 14 обекта.

В рамките на събитието доцент Марияна Василева изнесе детайлна презентация за заложените действия и настоящата реализация на огромния капиталов план. Акцент беше подложен върху всеки от трите съществени съставния елемент на плана: обновяването и модернизацията на сградния фонд в 237 обекта от системата на Спешната помощ; доставка на съоръжение и обзавеждане за обектите от Спешната помощ и пазаруването на 400 коли за спешна помощ.

По отношение на реанимобилите доцент Василева напомни, че за потребностите на ЦСМП към този момент са доставени 358 коли за спешна помощ. Предстои следващото преобявяване на поръчката за закупуване на 42 коли за спешна помощ с нараснала проходимост. Процедурата е обявявана общо четири пъти в интервала от 2018 година до 2022 г.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР