Обществената библиотека като център на местната общност ще бъде във

...
Обществената библиотека като център на местната общност ще бъде във
Коментари Харесай

Национален форум разглежда мястото на библиотеката като център на местната общност

Обществената библиотека като център на локалната общественост ще бъде във фокуса на осмия народен конгрес под наслов " Партньорство за резистентност ", проведен от фондация " Глобални библиотеки - България ", който се открива на 13 ноември в 13 ч. в РЦСИ " Топлоцентрала " и ще продължи два дни.
В рамките на форума ще бъдат потърсени нови благоприятни условия за бъдещо съдействие на национално, трансгранично и европейско равнище за библиотеките да уголемяват своите благоприятни условия като осведомителни медиатори и центрове за устойчивото развиване на общностите. Развитие на  осведомителна и медийна просветеност, даване на благоприятни условия за учене през целия живот, развиване на изобретателните и предприемачески умения, повишение на присъединяване на жителите в публичния живот са измежду главните действия, които извършва актуалната социална библиотека.
Участие във Форума ще вземат представители на публичните библиотеки от цялата страна, университетските среди и бизнеса, изпълнителната, законодателната и локалната власт, неправителствени организации и бизнеса, както и представители на International Federation of Library Associations and Institutions (IFLA), Stichting IFLA Global Libraries (SIGL), Eblida, European Bureau of Library Information and Documentation Associations (EBLIDA).   
На 13 ноември ще станат ясни носителите на седмите годишни награди на фондация " Глобални библиотеки - България " за поддръжка на работата на библиотеките в страната.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР