Обществена поръчка за покупка на 1766 броя защитни комплекти тип

...
Обществена поръчка за покупка на 1766 броя защитни комплекти тип
Коментари Харесай

С 12 млн. лв. екипират 1766 полицая като робокоп

Обществена поръчка за покупка на 1766 броя защитни комплекти вид „ Робокоп “ разгласи полицията. Той е на стойност съвсем 12 млн. лева с Данък добавена стойност.

Всеки „ Робокоп “ включва предпазен комплект с протектори, противоударна каска с визьор (лицев щит) и целолицева маска (противогаз). Договорената единична цена на всеки от тях е 6 792 лв..  



В поръчката е включена и алтернатива за спомагателни количества на обща стойност до 10 000 000 лв. без Данък добавена стойност.

Защитният комплект с протектори се състои от противоударна жилетка за отбрана на торса и корема 360°. Протектори от ляво и дясно за отбрана на плещи, мишници, лакти и предмишници, за отбрана на долните крака (коляно, тибия и глезен).


 Остри конфликти в Народното събрание за полицейското принуждение на митингите, Младен Маринов не видял такова Остри конфликти в Народното събрание за полицейското принуждение на митингите, Младен Маринов не видял такова
„ Аз не видях служители на реда да бият спокойно протестиращи жители, а видях бити служители на реда “. Това съобщи някогашният министър на вътрешните...

Предазначението му е да обезпечава надеждна отбрана на тялото (гръден панер, стомах и рамена), както и крайниците на полицейския чиновник от контузии, нанесени посредством удари и хвърлени предмети отблизо разстояние или посредством други механични въздействия.

При пострадване защитният комплект би трябвало да обезпечава опция за бързо събаряне (до 60 секунди), с цел да може да бъде оказана първа помощ без закъснение, да защищити служителя от какъвто и да било риск за здравето му във всички вероятни пози и по-специално да не съществува риск от пострадване в резултат изхлузване или строшаване.



(Момент от теста против огън)

Всеки комплект  трябва да обезпечава отбрана на торса и корема на 360°, да е планиран по метод, който не разрешава да бъде употребен или носен погрешно,  да разрешава бързо обличане (до 60 секунди) и бързо събличане (до 60 секунди), без потребност от непозната помощ, да не пречи на дейностите на носещия го даже при нескончаем интервал от време, да резервира експлоатационните си характерности на работа при температура под -20°С или над +60°С.
 Журналистите и фотографът - арестувани поради нахлуване на охранител Журналистите и фотографът - арестувани поради нахлуване на охранител
Снощи, към 21.20 часа, в полицията постъпил сигнал за зародил скандал сред двама мъже, жена и охранител в постройка на ул. „ Г.С...

След извършена открита процедура, в която са взели участие две сдружения и едно физическо лице, поръчката е извоювана от оръжейната компания „ Заримекс “ ООД на Явор Йотов и Ивайло Тодоров.

Преди да се подпише контракт са правени проби на оборудването за отбрана от пронизване, от удар, от огън, от химикали, извършени надлежно в Службата за изпитване на огнестрелно оръжие и защитна екипировка в Мелрихщадт, Германия, в Службата за надзор по пожарна сигурност в Дортмунд, в Специализирания център за дихателна отбрана в Берлин.

Процедурата е оповестена на 1-ви април тази година от шефа на дирекция „ Управление на собствеността и обществени действия “ към Министерство на вътрешните работи Стилиян Кротнев.

В подписания контракт се показва, че осъществяването му е отсрочено и стартира при обезпечено финансиране. Срокът е 36 месеца от уведомяването на изпълнителя.

Припомняме, че през септември по време на митингите против държавното управление и основния прокурор се стигна до ексцесии, в които бяха ранени служители на реда. В 56-тата му вечер към охранителите на митинга полетяха бомби, павета, бутилки и други предмети, имаше физически конфликти с потърпевши от двете страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР