Обществена нетърпимост, прецизно законодателство, стриктен контрол към всички проявления на

...
Обществена нетърпимост, прецизно законодателство, стриктен контрол към всички проявления на
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Всеки от нас трябва да се бори срещу заплатата в плик и сивата икономика

Обществена непоносимост, точно законодателство, прецизен надзор към всички проявления на сивата стопанска система и недекларирания труд, както и основаване на повече и по-добри, качествени работни места за българските служащи и чиновници – това са основните детайли в битката със сивата стопанска система съгласно министър-председателя Гълъб Донев, който участва на връчването на премиите " Икономика на ярко " за 2022 година, давани от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), осведоми държавната пресслужба.

" Заслугата на всеки един от вас е тази, че се борите и създавате социална непоносимост към явлението " заплата в плик ", към сивата стопанска система във всичките й проявления ", обърна се Донев към всички номинирани тази година, съдействали по разнообразни способи за изсветляване на българската стопанска система.

Министър-председателят Гълъб Донев посочи, че съвсем 20 години от неговия професионален път са свързани точно с напъните да убеждава хората за какво повече пари в плик в този момент в действителност ощетяват доста повече за години напред. Премиерът означи, че сивата стопанска система има отрицателен резултат върху публичния, икономическия и най-много обществения живот на страната.

" Тя оказва своето отрицателно влияние върху осигурителните фондове, върху бюджетите на страната и на общините, върху изискванията на труд, върху качеството на работните места ", безапелационен беше Донев.

В рамките на церемонията министър председателят Гълъб Донев награди участниците в първата категория на състезанието – " За публицист или медия, съдействали за смяна на публичните настройки към неофициалната стопанска система ".

" Всяка Ваша точна дума против сивата стопанска система основава по-добра осведоменост, повече предвидимост, лоялна конкуренция и по-добри условия на труд за българските служащи и чиновници ", обърна се министър-председателят към номинираните в категорията и ги поздрави за приноса им за основаването на среда на социална непоносимост към всички форми на недеклариран труд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР