Общата селскостопанска политика на Европейския съюз в новия програмен период

...
Общата селскостопанска политика на Европейския съюз в новия програмен период
Коментари Харесай

Министрите на земеделието от ЕС обсъждат общата селскостопанска политика в новия програмен период

Общата селскостопанска политика на Европейския съюз в новия програмен интервал след 2020 година ще разискват министрите на земеделието в София. Председател на срещата ще е българският министър Румен Порожанов.

Акцент в диалозите на земеделските министри по време на неофициалното съвещание ще бъде и обновяването на поколенията в земеделския бранш.

Отсега се знае че в новия бюджет на Европейски Съюз се планува парите за земеделие да бъдат понижени, като за България се разисква малко под 1 %.

Разговорите ще продължат и на следващия ден със срещи на високо равнище по време на четвъртата годишна конференция за финансовите принадлежности в границите на Европейския фонд за земеделие и развиване на селските региони. Участие в срещата ще вземе и еврокомисарят Фил Хоган.

Предвидени са изявления на вицепрезидента на Европейската капиталова банка и на основния изпълнителен шеф на Европейския капиталов фонд. Покана за присъединяване е отправена и към премиера Бойко Борисов. Вчера земеделските министри, съпроводени от непознати публицисти, посетиха българска биоферма за зеленчуци и винарна. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР