Обсъжда се възможността президентът Джо Байдън САЩ да посети Европа

...
Обсъжда се възможността президентът Джо Байдън САЩ да посети Европа
Коментари Харесай

Заговори се за изненадваща визита на Байдън в Европа

Обсъжда се опцията президентът Джо Байдън Съединени американски щати да посети Европа в идващите няколко седмици в символ на поддръжка за Украйна, оповестява американският телевизионния канал Ен Би Си, като се базира на чиновници от администрация в Белия дом.

Неназовани публични източници оповестяват, че пътуването към момента не е доказано и ще зависи от хода на военните дейности на Русия в Украйна. Ако то се реализира, най-вероятно Байдън ще посети Брюксел, където са централата на НАТО и европейските институции. Целта ще бъде усмиряване и сливане на европейските съдружници на Америка в тяхната поддръжка за Киев и напън за уединяване на Москва.

Според осведомени сега НАТО разисква опцията за осъществяване на среща на водачи на страни Алианса. Много евентуално е това да се случи идната седмица в Брюксел и президентът Джо Байдън да участва на срещата, само че към момента датата остава не конкретизирана.В проектите на Белия дом са още вероятно пътешестване на американския президент до Азия през май и още веднъж в Европа през юни за присъединяване в срещите на върха на Г-7 и на НАТО надлежно в Германия и Испания.От встъпването си в служба доскоро повече от година Байдън е имал единствено две интернационалните пътувания - двете в Европа предходната година.

Източник БНР
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР