Обсъжда се създаването на български сайт за съобщаване на нежелани

...
Обсъжда се създаването на български сайт за съобщаване на нежелани
Коментари Харесай

Антон Тонев: Обсъжда се създаването на специален сайт за нежелани реакции от ваксините

Обсъжда се основаването на български уебсайт за съобщаване на нежелани реакции от имунизациите . Това заяви пред БНР доцент Антон Тонев, ръководител на парламентарната комисия по опазване на здравето.
„ Хората имат право да се съмняват.  Това, че не се приказваме за страничните резултати, е един минус . Ние считаме да създадем акция, да приказваме с хора, които декларират, че имат нежелани лекарствени резултати “, сподели Тонев.     
Обявяването на новия здравен проект за справяне с ковид през идващите дни е навременно, счита ръководителят на здравната комисия. Антон Тонев съобщи, че обществото трябва  да е осведомено и да знае какво следва за седмици напред. 

„ В този проект има някои промени от провежданата политика досега. Вземането на решения до момента в България строго следваше европейската политика и решенията на Европейската комисия, ние в огромна степен просто ги повтаряхме и обяснявахме какво се прави в Европа. Като доктор мога да заявя, че резултатите, които се реализират при надзор върху Covid рецесията, не зависят единствено от суха статистика “, разясни Антон Тонев в предаването „ Преди всички “.

В Западна Европа могат да стъпят върху по-малък брой критерии заради относително идентичните здравни системи със сходна пропускливост в другите страни, акцентира Тонев.

За здравни системи като в България се постанова да прибавим спомагателни фактори . Нашето държавно управление съумя да види, да проучва тази потребност и по тази причина имаме нови фактори. “

За момента няма взето решение за отпадане на документите за антитела, посочи той.

Омикрон заразява с идентична скорост и пациенти с антитела, и без антитела . В тази посока ние не съумяваме да реализираме предотвратяване от заразяване. Ние се постанова да се съобразяваме с една жива мощ, макар че вирусите са на границата сред живото и неживото, и тази жива мощ се бори с нас и се бори за превъзходство. На нас доста ни се желае да сложим цялата рецесия и всички въпроси, които пораждат, в една просто уравнение с елементарни решения, само че действителността е друга “, разяснява доцент Тонев в предаването „ Преди всички “.

Ваксината е предпазила огромен % от хората от тежко боледуване, означи още Антон Тонев.

„ За имунизацията нямаме доказателство, или за имунитета след прекарано заболяване, нямаме доказателство, че тя пази от ново заразяване, само че има доста доказателства, че имунизацията и имунитетът след преболедуване защищават от ново тежко преболедуване . “

Запитан нужна ли е смяна в протоколите за лекуване на ковид предвид на новия, по-лек вид, доцент Тонев съобщи:

Относно Covid зоните има потребност от преразглеждане на целия модел , тъй като той теоретично е доста добре основан, с ясни цели, с ясни задания, само че там има кадрова непълнота, ресурсна непълнота. “

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР