Обсъжда се правене на антигенни тестове само в училище -

...
Обсъжда се правене на антигенни тестове само в училище -
Коментари Харесай

Ще се тестват ли учениците и децата в детските градини?

Обсъжда се правене на антигенни проби единствено в учебно заведение - на учениците сред I и XII клас. Все още обаче няма изясненост по дейталите - само че не се разисква да се вършат в детските градини, стана ясно от репортаж на Нова телевизия, в който присъединяване взе Грета Ганчева, шеф на дирекция " Приобщаващо обучение " в МОН.
Идеята е тестване да се прави на непринуден принцип. Ако се прави, ще се прави от специфични екипи, а не от учители или своеволно. Но в случай че няма най-малко 70% искащи, няма да има смисъл, тъй като няма да се види действителната картина.
 Ангелов: Няма да има нови ограничения в случай че заболеваемостта се задържи под 200 случая на 100 хиляди Ангелов: Няма да има нови ограничения в случай че заболеваемостта се задържи под 200 случая на 100 хиляди
Ако в четвъртък числата за 14-дневната заболеваемост от COVID-19 са под 200 на 100 хиляди души население, няма да търсим нови ограничения. Си...
Обсъжданията текат сред здравния и просветителния министър, като още не е ясно даже вероятно на какъв брой време да се вършат регулярни проби - на седмица, на две седмици, по-често.
За момента не се дискутира да се вършат бързи проби за антитела, тъй като по този начин или другояче още сме надалеч от групов имунитет.
Родители споделиха и какви са най-големите страхове за по-малките деца - че те ще се стресират от вземането на проба. 80% от родителите обаче до момента не дават отговор в формалната анкета дали желаят или не желаят да им се вършат проби.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР