Обсъдихме (с президента на САЩ Доналд Тръмп - бел. ред.)

...
Обсъдихме (с президента на САЩ Доналд Тръмп - бел. ред.)
Коментари Харесай

Пред Тръмп Радев обвързал сделки за отбраната с отпадането на визите

" Обсъдихме (с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп - бел. ред.) проблемите на сигурността, модернизацията на въоръжените сили и повече американски вложения за България. Успоредно със покупко-продажбите за въоръжените сили да отпаднат и визите. И за това говорихме. Очаквам доста по-интензивна работа от българското държавно управление и от българската дипломация " - това е споделил президентът Румен Радев пред български публицисти в Ню Йорк, представен от Нова телевизия.

Представители на български медии съпровождат президента по време на визитата му за 74-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк и съпътстващите мероприятия. Днес той е разговарял с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп на приема, даден от домакина и брачната половинка му Мелания по случай сесията.

Коментарът е изработен в подтекста на договорката за покупка от страна на България на осем изтребителя Ф16 за над 1.2 милиарда $.

Прессекретариатът на президента осведоми в прессъобщение, че в диалога си на приема Радев и Тръмп са разискали " провокациите пред сигурността в Югоизточна Европа, модернизацията на Въоръжените сили и увеличението на американските вложения в България ".

" Пред публицисти в Ню Йорк българският държавен глава акцентира, че чака доста по-активна работа и от страна на българското държавно управление и на българската дипломация за постигането на прогрес в договарянията за облекчение на визовия режим за българските жители, пътуващи до Съединени американски щати. По думите на Румен Радев страната ни чака доста повече американски вложения, тъй като когато се приказва за индустриално съдействие, което върви паралелно със покупко-продажбите за придобиване на въоръжение, би трябвало да има и съответни параметри, а все още за България те към момента не виждат ", гласи текстът на формалното известие от срещата..
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР