Обрисувайки апокалиптични картини, трима президенти и седем външни министри предупредиха,

...
Обрисувайки апокалиптични картини, трима президенти и седем външни министри предупредиха,
Коментари Харесай

Един по-топъл свят ще бъде и по-изпълнен с насилие

Обрисувайки апокалиптични картини, трима президенти и седем външни министри предизвестиха, че един по-топъл свят ще бъде и един по-изпълнен с принуждение свят, съобщи Асошиейтед прес. Предупрежденията бяха отправени по време на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Участниците в него приканиха най-влиятелният орган на Организация на обединените нации да направи повече, с цел да се оправи с последствията за сигурността, които имат климатичните промени, и да трансформира въпроса за световното стопляне в основна част от всички миротворчески интервенции на Организация на обединените нации.

Лидерите и министрите приканиха за повече дейности от страна на Организация на обединените нации и споделиха, че световното стопляне прави света по-малко сигурен. Като образец те дадоха обхванатия от спорове Сахел в Африка, както и Сирия и Ирак.

Михол Мартин, президентът на Ирландия, който председателстваше съвещанието на Съвета, сподели, че климатичните промени към този момент способстват за споровете в доста елементи на света. Президентът на Виетнам Нгуен Суан Фук съобщи, че климатичните помени са война без огън, само че поради икономическите вреди и загуби на животи това е една не по-малко жестока война.

" Ефектът от климатичните промени е изключително огромен, когато те се припокриват с накърнимост и с минали или сегашни спорове ", съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш. " И когато естествени запаси като водата станат оскъдност поради климатичните промени, враждите и напреженията могат да избухнат и да усложнят напъните за попречване на спорове и за запазване на мира ", добави той.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР