Обредният дом в Асеновград фалира и с решение на Общинския

...
Обредният дом в Асеновград фалира и с решение на Общинския
Коментари Харесай

Мълчанието на чиновниците: Какво стана с парите от търга на Обредния дом в Асеновград?

Обредният дом в Асеновград банкрутира и с решение на Общинския съвет в града бе подхваната мярката по неговата разпродажба. В развой на осъществяване на процедурата, разумно, бе проведен търг по ликвидация имуществото на сдружението. Приемът на документи за присъединяване започва още на 28.01.19 година, а общият брой на движимостите, оповестени за продажба, беше 34. Самият търг бе разгласен за месец февруари.
Дотук нищо ново.
На 11.03.19 година екипът на Actualno.com реши да ревизира какво е продадено и останало и надлежно - какъв брой пари са събрани. До през днешния ден отговор по тематиката липсва. Нито писмен, нито вербален. Крие ли нещо община Асеновград и за какво отхвърля изрично да отговори на поставените под разнообразни форми въпроси, към момента е мистерия. За следващият безмълвен отвод на градската администрация ще разкажем в днешния брой от новата ни поредност " Мълчанието на служителите ".
Тенденциозно или не, локалното ръководство изрично не желае да ни дава информация. Кое ни навежда на тази мисъл? Фактът за неналичието на отговори на (вероятно) неуместни питания. Три въпроса отправихме към община Асеновград по два разнообразни метода. Първоначално, посредством журналистическо питане и следващо, по Закона за достъп до социална информация.
За първото няма пояснение за какво още не сме получили отговори. А по отношение на второто - познатата скица - въпросите не били дефинирани, по отношение на Закона за достъп до социална информация и отговорите на по този начин дефинираните въпроси не можело да бъдат отнесени към дефиницията нито за публична, нито за служебна социална информация по смисъла на Закона за достъп до социална информация.
В съответния случай помолихме локалната власт да ни каже какво тъкмо е продадено все още на изпращане на запитването (11.03.19 г.) от оценените за продажба движимости и да се конкретизира на каква стойност е продаден всеки предмет. Другият ни въпрос бе обвързван с размера на финансовите средства, с които ще бъдат обезщетени чиновниците от ликвидираното сдружение. Поискахме и да ни оповестят каква е общата сума, събрана от продажби на движимостите и от предадените за бракуване артикули и защо ще бъдат оползотворени парите.
Стане ли въпрос за пари, чакай си!
Четири месеца по-късно, отговор на журналистическото питане няма, а тайната дали към този момент облагата от банкрута на Обредния дом в Асеновград е разпределена по предопределение, си остава загадка.
А какви други отговори на въпроси не получихме от градската администрация преди време, по отношение на слагане на видеонаблюдение в града, може да си припомните в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР