Образувани са четири бързи полицейски производства от РУП – гр.

...
Образувани са четири бързи полицейски производства от РУП – гр.
Коментари Харесай

Разбиха канал за добив на незаконна дървесина

Образувани са четири бързи полицейски производства от РУП – гр. Средец.
 

Горски чиновници разкриха канал за рандеман и търговия с противозаконна дървесина, оповестиха от Изпълнителната организация по горите (ИАГ).

Оттам прецизираха, че каналът е оголен при профилирана акция от горски инспектори при Регионална дирекция по горите - Бургас и чиновници на Държавно горско стопанство Средец.

На територията на община Средец, в землището на с. Долно Ябълково, горските чиновници са заловили група лица да режат, цепят и товарят в камиони дърва за огрев. Дървесината е била немаркирана и без документи, доказващи законния ѝ генезис, се показва в известието.

Обяснението на нарушителите е било, че дървесината е от разчистване на пасищата и ниви, само че при осъществената инспекция горските чиновници са открили нелегално отсечени дървета в граничещите горски територии.

За откритите нарушавания горските са формирани осем акта по Закона за горите. Задържани са три товарни автомобила - ГАЗ 53 и два ЗИЛ-а, ТИР с ремарке, два моторни триона, секира, общинска горска марка, таблет и мобилен принтер, както и близо 40 кубика дърва за огрев от дървесен тип дъб и цер.

Образувани са четири бързи полицейски производства от РУП – гр. Средец.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР