Образувани са 13 досъдебни производства за купуване на гласове18 души

...
Образувани са 13 досъдебни производства за купуване на гласове18 души
Коментари Харесай

18 души са задържани при активни акции в три града

Образувани са 13 досъдебни производства за пазаруване на гласове

18 души арестувани при акции против платен избор и битова престъпност. Специализирани интервенции през днешния ден се организираха в Сливен, Нова Загора и Хасково, съобщи.

Остават две седмици до предварителните избори, а акциите на полицията не престават. Резултатът от днешния ден - На съответни адреси униформените откриват копия на персонални карти, описи с имена, огромна парична сума, както и опиати. Иззети са и имитации на артикули.

Квартал “Шести ” в Нова Загора осъмна с полицейски блокади и арести. Адреси бяха претърсени и с полицейско куче. Така органите на реда се натъкват на опиати. Трима души са арестувани за владеене на дрога. Освен битовата престъпност, на прицел бяха и предизборните нарушавания.

“В Сливен от адрес са арестувани двама, а в дома са открити описи с персонални данни, 11 000 лева и злато. На претърсен адрес в Нова Загора е арестуван един човек. Там са открити персонални документи и копия на персонални документи ”, сподели ст. комисар Димитър Кикьов.

Образувани са 13 досъдебни производства за пазаруване на гласове, съобщи вътрешният министър, като с всеки минал ден броят им се усилва.

“Като приказваме за пазаруване на гласове не си представяйте хора с куфари и чанти, които вървят и раздават пари. Изключително изобретателни станаха хората, които желаят да манипулират вота. Започват корпоративни практики по разбиране на чиновниците, има калкулации какъв брой гласа му трябват, с цел да стане от десети в една листа първи ”, сподели вътрешният министър Иван Демерджиев.

Петима арестувани и в Хасково. Арестуваните са се занимавали с опиати и подправени артикули. Проверени са пунктове за черни и цветни метали, автоморги, заложни къщи, заведения и търговски обекти. Иззети са 500 фалшификата на артикули на известни марки.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР