Образователният министър Красимир Вълчев очаква поне 35 000 учители от

...
Образователният министър Красимир Вълчев очаква поне 35 000 учители от
Коментари Харесай

Вълчев очаква поне 35 000 учители да се ваксинират

Образователният министър Красимир Вълчев чака най-малко 35 000 учители от общо 90 000 да декларират непринудено предпочитание да се имунизират против COVID-19. Коментарът си той направи в отговор на въпрос дали има дефинитивна статистика за това какъв брой учители са декларирали непринудено предпочитание да се имунизират против ковид.

От през днешния ден стартира правенето на описите за имунизация на учителите. Увеличава се броят на искащите учители да се имунизират, само че по-подробни и точни данни ще има в края на седмицата.

" Нормално е, когато няма задоволително информация хората да се опасяват, а аз персонално мисля, че би трябвало доста повече да се опасяваме от ковид, в сравнение с от имунизациите ", акцентира просветителният министър.

Красимир Вълчев посочи, че имунизациите и науката са избавили стотици хиляди човешки животи. Само преди намирането на имунизацията за едра шарка, годишно са умирали над 5 млн. души. Годишно имунизациите избавят живота на 2-3 млн. души от най-различни заболявания, подсети още той.

Вълчев прикани учителите да имат вяра и възпитават децата да имат вяра в науката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР