Образователната и научна инфраструктура трябва да бъде развивана равномерно в

...
Образователната и научна инфраструктура трябва да бъде развивана равномерно в
Коментари Харесай

Румен Радев: Образователната и научна инфраструктура трябва да бъде развивана равномерно в света

Образователната и научна инфраструктура би трябвало да бъде развивана отмерено в света. За това прикани президентът Румен Радев в изявлението си на конгрес на високо ниво, проведен от ЮНЕСКО и отдаден на тематиката за бъдещето на образованието, оповестиха от прессекретариата на президента.

Събитието се състоя в границите на 74-ата постоянна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк. Във форума направиха изявления също генералният шеф на ЮНЕСКО Одри Азуле, президентът на Португалия Марсело Ребело де Соуза, министър председателят на Норвегия Ерна Солберг.

Президентът открои нуждата от доближаване на страните в региона на науката и образованието.

„ Ако науката и качественото обучение продължат да биват развивани единствено в тесни географски граници, в никакъв случай няма да реализираме тъждество и стабилно развиване “, съобщи президентът.

Румен Радев уточни, че България поставя огромни старания за основаването на просветителна и научна инфраструктура, която да задържи младите гении, постигнали триумфи в научната сфера. Затова страната ни работи интензивно за основаването на Югоизточния европейски интернационален институт за устойчиви технологии, подкрепян и от Европейската комисия.



Образованието значи напредък, мир и стабилно развиване, по тази причина проблемите на актуалното обучение и визията за неговото развиване би трябвало да бъдат на предпочитано място в дневния ред на политическите водачи, съобщи още Румен Радев.

По думите на президента, образованието би трябвало да построява ясна визия за бъдещето. Появата на нови специалности и темпото на измененията в актуалния свят са толкоз бързи, че все по-често образованието изостава от потребностите на действителния живот, съобщи още президентът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР