Образованието винаги е било водещ приоритет за правителствата на Бойко

...
Образованието винаги е било водещ приоритет за правителствата на Бойко
Коментари Харесай

Нанков: Образованието винаги е било водещ приоритет за правителствата на Борисов

Образованието постоянно е било водещ приоритет за държавните управления на Бойко Борисов.

Това написа лидерът на листата на ГЕРБ/СДС в Ловеч Николай Нанков, като изброи част от това, което е направено единствено за ремонтите на учебните заведения в област Ловеч и през последния мандат.

Значителни са вложенията в държавни и общински учебни заведения, с помощта на които беше усъвършенствана средата за хиляди възпитаници и техните високоуважавани преподаватели. С планове по Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020 бяха финансирани ремонтни действия в НПГГСД „ Сава Младенов “ – Тетевен, ОУ „ Васил Левски “ – Ловеч, НПГВМ „ Проф. доктор Димитър Димов “ – Ловеч, и ПГМЕТ – Ловеч. С финансовата помощ от Оперативна програма „ Развитие на селските региони “ е ремонтирано СУ „ Георги Бенковски “ – Тетевен, и отново по същата стратегия и с национално съфинансиране – СУ „ Алеко Константинов “ – Луковит. Отделно благодарение на просветното министерство са осъществени ремонтитена ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ – Ловеч, ОУ „ Георги Бенковски “ – с. Черни Вит, ПГМЕТ – Троян, и ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ – с. Бежаново. Със средства от МОН и община Тетевен е ремонтирано ОУ „ Васил Априлов “ – с. Градежница. Отново при ръководството на ГЕРБ е изменен образът и на ОУ „ Георги Бенковски “ – Тетевен, ПГМЕТ – Троян, ОУ „ Георги Бенковски “ – с. Рибарица, ОУ „ Иван Хаджийски “. В края на декември 2019 година държавното управление утвърди спомагателен трансфер по бюджета на община Луковит за ремонт в НУ „ Инж. Георги Вълков “ – Луковит. Дейностите към този момент са завършени.

Всичко това е направено при ръководството на ГЕРБ. Дори STEM кабинетите, които се откриват в учебните заведения в област Ловеч тази година, са основани по планове, създадени и финансирани със средства, отпуснати от Министерство на образованието по време на министър Красимир Вълчев в ръководство на кабинет на Бойко Борисов, разясни Нанков и добави:

След настъпването на Промяната обаче и в тази сфера нищо не е направено! Както и във всички останали. НИ-ЩО! Нищичко! Затова - на 2 октомври - гласувайте с #Номер24! За да продължим да работим! Защото ние сме ГЕРБ-СДС и сме #ПоСилниОтХаоса!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР