Образованието прави младите хора не само по-конкурентни на пазара на

...
Образованието прави младите хора не само по-конкурентни на пазара на
Коментари Харесай

Образованието прави младежите по-добри хора, твърди премиерът

Образованието прави младежите освен по-конкурентни на пазара на труда, само че ги прави и по-добри хора . Затова продължаваме с ударните вложения в бранша. Образованието беше приоритет за нас през последните 4 години, ще остане и отсега нататък.

Toва съобщи министър председателят Бойко Борисов, който посети Обединено учебно заведение " Васил Левски " в гр. Бургас, в което през 2019 година бе приключен нов корпус на учебната постройка и нов физкултурен салон. Средствата от над 2 млн. лева са обезпечени от държавното управление, Община Бургас и от самото учебно заведение.
 Ние сме с най-ниския дълг в Европа след Естония, посочи Борисов
Ние сме с най-ниския дълг в Европа след Естония, посочи Борисов

Повод за думите му е нарасналият кредитен рейтинг на България

По думите на просветителния министър Красимир Вълчев страната ни е измежду дребното, които са приоритизирали просветителната система в акцията по имунизиране, включвайки учителите в предпочитаните групи.

Той подчертава върху постигнатото двойно нарастване на учителските заплати, в резултат на което през днешния ден има два пъти повече претенденти за едно учителско място в страната в съпоставяне е 2017 година

" В над 100 учебни заведения ще бъдат построени и новаторски STEM центрове , за което сме отделили над 20 млн. лева Не бива да забравяме и обезпечените от кабинета близо 12 милиона лв. за шкафчета в учебните заведения, където учениците могат да оставят учебниците си ", заяви Вълчев.

В ОУ " Васил Левски " в гр. Бургас се образоват близо 500 деца. Има и нова професионална паралелка " Работник в производството на кулинарни произведения в заведенията за публично хранене и развлечения ", в която се образоват 26 осмокласници от гимназиален стадий.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР