Обръщайки се към лидерите на страните от Г-7, украинският президент

...
Обръщайки се към лидерите на страните от Г-7, украинският президент
Коментари Харесай

Кога ще настъпи моментът за преговори с Украйна

Обръщайки се към водачите на страните от Г-7, украинският президент Володимир Зеленски още веднъж съобщи, че в този момент не е моментът за договаряния с Русия. За провеждането на такива договаряния, сподели той, Украйна би трябвало да заеме по-силна позиция.

Това е малко като държанието на състезател на карти, който е на алено и обезверено се пробва да завоюва назад. Той залага часовника, копчетата за ръкавели, вратовръзката, ризата на райета, само че все пак губи ли губи. Какъв е залогът на господин Зеленски? Нови и нови хиляди човешки животи, неволи и беди на милиони украински фамилии. И по какъв начин другояче, в случай че неговите „ специалисти “, като Алексей Арестович, постоянно му внушават, че е близо повратна точка на фронтовете? През април обещаваха прелом до юни, в този момент дават обещание до август. В резултат на това преди пречупването постоянно остават към два месеца. В именития московски магазин за вино постоянно имаше известие: „ Утре бирата е безвъзмездна “. Приблизително същото е и с общото украинско контранастъпление.

Но самата логичност – „ ще преговаряме единствено в мощна позиция “ – е много уязвима. Страната в по-слаба позиция ще се стреми ли да отсрочи договарянията за по-добри (за нея) времена? И не е несъмнено, че укрепването на позицията ще подтиква Украйна към договаряния. Напротив, тя би желала да надгради триумфа си, да превземе Донбас, да стигне до стремежи Крим. В последна сметка Русия няма да спре в този момент, когато процесът на освобождение на Донбас доста се форсира.

Само по себе си изразите „ Зеленски съобщи “ или „ Зеленски счита “ можем да използваме единствено в доста конвенционален смисъл. Комуникацията сред украинския президент и ръководещите на Запада се построява по някаква зациклена скица. Зеленски споделя това, което му беше казано, с цел да му кажат нещо друго в отговор, също предстоящо и в съгласие авансово. Такъв е кукленият спектакъл – само че не на вятъра режими като Киев от незапомнени времена са наричани марионетъчни.

Тъй като има не толкоз огромни разлики в редиците на кукловодите, колкото избрани клубове по ползи, може да се допусна, че отводът на Зеленски да договаря отразява на първо място гледната точка на Англия. Очевидно Германия, Франция и Италия, които съставляват ядрото на континентална Европа, са подготвени да договарят незабавно и при изискванията на обилни, съгласно тях, отстъпки в интерес на Русия.

Британците са разнообразни, те имат по-големи упоритости. От Лондон обстановката се вижда по следния метод: в случай че военните дейности към този момент са почнали, би трябвало да се възползваме от случая и да победим Русия до крайник със силите на украинците, а когато те свършат, да се стартира с поляците, литовците, румънците и други хора с дребна стойност за Лондон. Да се реализира и проекта Розенберг, и проекта на Чърчил „ Немислимо “ и всички други русофобски проекти и планове по едно и също време. По този метод задачата на Англия е да трансформира местен спор в европейска, в случай че не и международна война.

А какво ще кажете за Съединените щати, най-горното звено в западната хранителна верига? Съединените щати работят като съдия. От една страна, те не отхвърлят договарянията и показват интерес спорът да бъде решен в обозримо бъдеще, а от друга - неуморно доставят на Украйна все нови и нови типове оръжия, допринасяйки за удължаването на военните дейности.

Ясно е, че от Вашингтон картината на събитията се вижда доста по-обемно, в сравнение с от Лондон или Берлин. Ако, да речем, Джонсън се управлява единствено от персонални комплекси и призрачни упоритости на някогашната империя, тогава международният хегемон би трябвало да се преценява с целостта на своите ползи по разнообразни флангове. Следователно в последна сметка изборът сред договаряния и огромна война ще бъде изработен въз основа на ползите на Съединени американски щати.

Цялата среща на високо ниво на НАТО беше отдадена да се убеждава Украйна да устои до последно. Дори министър председателят на Испания извика изтърканото „ Но пасаран! “. Но колкото повече напредва времето, толкоз повече наподобява, че ориста на Украйна, както и да се развие в последна сметка, е изминат стадий от стратегическото обмисляне на груповия Запад. Украйна може да изчезне, може да оцелее, може да загуби всевъзможни територии, само че ѝ е дадена задачата да изтощи Русия преди някакъв нов, към момента неустановен кръг от борба. Днес Украйна се ободрява с всички сили, а на следващия ден, когато задачата ѝ се одобри за изпълнена, каквото е останало от нея, ще ѝ бъде казано подло европейско „ Мерси “. Може би в учебните учебници даже ще се вмъкне фраза за заслугите на украинския народ в отбраната на Европа от „ източното безчовечие “.

В този смисъл мирни договаряния могат да се водят единствено със Съединени американски щати и даже присъединяване на най-близките им съдружници, да не приказваме за представителите на Киев, би било ненужно – те единствено биха пречили. И тези договаряния могат да стартират всеки миг - да вземем за пример в никакъв случай не се знае какво ще се случи в региона на Тайван или на борсата в Ню Йорк. От друга страна, до момента в който сътрудникът на Байдън Джейк Съливан сподели, че не е в полза на Киев да удължава спора, договарянията могат да бъдат отсрочени за неопределен срок, не в очакване на повратна точка на фронтовете, а просто тъй като НАТО би трябвало да завоюва време за разполагане на нови военни елементи по границата с Русия.

И по този начин, ние разбираме с кого тъкмо би трябвало да приказваме за Украйна, само че също по този начин ясно разбираме, че в този момент е невероятно да се споразумеем за някакъв дълготраен и стабилен мир с тази страна. Когато имат потребност от глътка въздух, те ще упорстват за това със същата сила, с която през днешния ден украинците биват тласкани на касапница. И тогава ориста на " мира " ще зависи от това коя от страните ще успее да употребява сходна отмора по-ефективно.

Можем единствено да се споразумеем за същински мир с украинския народ. Само в случай че марионетното държавно управление в Киев бъде заменено с национално насочено. Знам, че звучи изцяло нереалистично. Но триумфът на нашите войски, комбиниран с моралния крах на режима в Киев, може да направи чудеса. В последна сметка може да възникне парадоксална обстановка, когато Русия ще може да направи по-добро предложение на украинската страна от тези страни, които се назовават нейни „ съдружници “. И тогава в Киев може да се появят хора, с които ще е допустимо да се стартират същински почтени договаряния.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР