Оборотите на търговците на дребно у нас нарастват с 6.7%

...
Оборотите на търговците на дребно у нас нарастват с 6.7%
Коментари Харесай

Оборотите на търговците нарастват с близо 7%

Оборотите на търговците на дребно у нас нарастват с 6.7% на годишна база през месец ноември 2021 година, сочат предварителните сезонно изгладени данни на Националния статистически институт. Годишният напредък се забавя, защото през предходния месец октомври бе регистрирано покачване от 7.6%. Оборотите в търговията на дребно забавят годишния ритъм на напредък за седми следващ месец. За последно ускорение на растежа в търговията на дребно бе регистрирано през април тази година, когато повишаването доближи 25.9%, по отношение на растеж от 17.3% за предходния месец март. На месечна база оборотът в търговията на дребно нараства с 0.5% по отношение на предходния месец октомври.
Годишни промени
През ноември 2021 година в съпоставяне със същия месец на 2020 година е регистрирано нарастване на оборота при: търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали (с 9.9%), търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения (с 9.6%) и търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали (с 4.1%).


Оборотите на търговците забавят растежа към този момент половин година
Оборотите в търговията на дребно у нас не могат да засилят растежа си към този момент половин година. Оборотът в търговията на дребно в България н...
Прочети повече
 

В търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали е регистриран растеж при: търговията на дребно с фармацевтични и медицински артикули - с 21.9%, търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет - с 10.4%, търговията на дребно с разнородни артикули - с 3.8%, и търговията на дребно с компютърна и информационна техника - с 3.4%. Понижение се следи при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени произведения - с 14.3%, и търговията на дребно с битова техника, мебели и други артикули за бита - с 4.5%.
Месечни изменения
През ноември 2021 година се следи нарастване на оборота при всички огромни групи: търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали (с 1.7%), търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения (с 0.6%) и търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали (с 0.3%).

Увеличение на оборота в търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали е записано при търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет - с 29.6%, и търговията на дребно с компютърна и информационна техника - с 1.1%. Намаление е регистрирано при: търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени произведения - с 4.9%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други артикули за бита - с 2.1%, търговията на дребно с фармацевтични и медицински артикули - с 0.5%, и търговията на дребно с разнородни артикули - с 0.2%.

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР