Обобщените данни на JATO Dynamics за автомобилните продажби в световен

...
Обобщените данни на JATO Dynamics за автомобилните продажби в световен
Коментари Харесай

Електрифицираните автомобили надвиха дизеловите в световен мащаб

Обобщените данни на JATO Dynamics за автомобилните продажби в международен мащаб за първата половина на 2022 година сочат, че търсенето на нови електрифицирани коли (100% електрически BEV и зареждаеми PHEV хибриди) е било по-голямо от това към новите дизелови транспортни средства.

Данните на статистическата организация сочат, че през първата половина на 2022 година, в международен мащаб (наблюдавани 57 от най-основните пазари) са били закупени повече от 1.5 милиона електрифицирани коли. Това се равнява на пазарен дял от 12.2% при индикатор за същия интервал на 2021 година от 6.6%. ЗА съпоставяне, от JATO Dynamics показват, че резултатът за 2019 година е бил на равнище от 345 000 единици.

На фона на горните резултати, от организацията показват, че новите дизелови коли образуват едвам 11.8% от общия пазар на нови коли в международен мащаб.

По отношение на новите бензинови коли, те не престават да преобладават световния пазар с индикатор от 9.2 милиона единици за първата половина на 2022 година.

От JATO Dynamics анонсират също по този начин, че SUV колите са формирали 43% от общия пазар през първото полугодие, при индикатор за същия интервал на предходната година от 41%.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР