Обновената база 2 на ДГ Дъга“ в с. Яворец“ отвори

...
Обновената база 2 на ДГ Дъга“ в с. Яворец“ отвори
Коментари Харесай

Обновената база 2 на ДГ „Дъга“ в с. Яворец официално е открита

Обновената база 2 на ДГ „ Дъга “ в с. Яворец “ отвори порти за своите дребни гости. С публична гала базата беше открита от заместител – кмета Невена Минева, шефа на детската градина Красимира Колева и началника на РУО – Габрово Георги Маринов в наличието на регионалния и заместител – регионалния шеф, ръководителя на Общинскисъвет – Габрово, заместител – кмета по архитектура и строителство, кметана с. Яворец, шефове и учители, представители на локалната общественост.

Обновяването на градината е по план на Министерството на образованието и науката на обща стойност 530100.00 лева Заместник – кметът по обучение Невена Минева приветства гостите на церемонията и показа, че изпълнената инвестиция е още един осъществен блян на Община Габрово да отговори на променените потребности на жителите на обитаемоте места отвън града за развъждане, образование, социализация и образование на децата и обезпечаване на достъп до предучилищно обучение в по-голяма непосредственост до местоживеенето на всички деца. Тя благодари на представителите на МОН за финансирането и на Общински съвет – Габрово, който поддържа целодневната организация на образование и разкриването на две групи като по този начин работа ще може да бъде осъществена съгласно възрастта на децата. „ Вярвам, че обновената база ще отговори на потребностите на доста хора, които от ден на ден търсят природосъобразна, уравновесена и екологична среда за децата си. Убедена съм, че положителният образец ще болести и доста други. Пожелавам на добър час на учителите и дано децата тук се забавляват, да усвояват с лекост новите познания и умения и най – значимото дано се учат на положително отношение един към различен и към природата към тях. “ – сподели още Невена Минева. „ Вярвам, че доста скоро ще можем да се похвалим с още една група и още деца, които да се радват на направената за тях инвестиция “ – акцентира шефа на ДГ „ Дъга “. Поздравления за направеното насочи и началникът на РУО – Габрово Георги Маринов, а регионалният шеф Кристина Сидорова акцентира, че всички детски градини в дребните обитаеми места на региона би трябвало да наподобяват по този метод.

Водосвет за здраве беше отслужен от архиерейския наместник отец Руслан, а с цел да остане диря от този ден за поколенията – бяха засадени и две борчета, които да порастват под грижите на децата и да се извисяват нависоко, както техните постижения. Много дарове и изненади получиха малчуганите в днешния празничен за тях ден, а те от своя страна поздравиха гостите с къса стратегия.

Дейностите, които са изпълнени са реорганизация на постройката - покриване и водоотвеждане, железарски работи, замяна на дограми, мазилки, топлоизолации и хидроизолации, бояджийски работи, полагане на подови настилки, облицовки, нови съоръжения – ЕЛ, ВиК, Официален вестник, комунални връзки, възобновяване на дворното пространство и две детски площадки. Направена е доставка и монтаж на мебели и съоръжение за двете групи и за пространствата на педагогическия и непедагогическия личен състав: занимални, спални, коридори, кухненски блок, учителска стая, сервизни пространства, медицински кабинет и др.; обезпечаване на дидактически материали, постелен инвентар и спортни принадлежности.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР