Обмислям дали да не предложа на ВСС освобождаването на Ясен

...
Обмислям дали да не предложа на ВСС освобождаването на Ясен
Коментари Харесай

Сарафов: Ясен Тодоров не изразява позицията на следствието... Обмислям освобождаването му

Обмислям дали да не предложа на Висш съдебен съвет освобождението на Ясен Тодоров от зам.-председател на Национална следствена служба. Той не може и не показва позиция на Следствието.

Това съобщи зам.-главния прокурор Борислав Сарафов пред БНР, представен от Нова тв.

Така историята придобива нов поврат, защото и Сарафов, и заместникът му Тодоров - подложен там по персоналното предложение на Иван Гешев, откакто изкара цялостен мандат във Висш съдебен съвет, са считани за двама от най-преданите на основния прокурор.

„ Можеше да не допуснем израелския специалист до мястото на гърмежа наоколо до кортежа на основния прокурор Иван Гешев. Никой от сътрудниците ми не е нарушил закона и няма процесуални нарушавания - споделя обаче Сарафов. - Огледът беше динамичен - с изключение на, че се оглеждаха предмети и материални доказателства, бяха и преместени – дървета бяха преместени, изгребана пръстта, с цел да се обезпечи достъп. ”

Както е известно, Сарафов бе зам.-главен прокурор на Сотир Цацаров, по-късно стана шеф на Национална следствена служба, която работа води най-важните следствия в страната. А като подобен наскоро встъпи във втория си мандат. И надлежно - отново е зам.-главен прокурор.

Законопроект, импортиран от " Възраждане ", предвиждаше точно той да е " органът ", който да може да проверява основния прокурор - нещо, напълно противоположно на плана, импортиран от Министерството на правораздаването.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР