Облекчения за българските и турските туристи договориха България и Турция.

...
Облекчения за българските и турските туристи договориха България и Турция.
Коментари Харесай

Българите ще влизат в Турция със сертификат за ваксина или документ за антитела

Облекчения за българските и турските туристи договориха България и Турция. Желаещите да почиват в Турция към този момент могат да минават през граничните пунктове със документ за ваксина или документ, удостоверяващ съществуването на антитела. Това удостовери през днешния ден новият общоприет консул на република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю.

Ще се признават всички ваксини, които България слага. Досега влизането на турска територия беше допустимо само с отрицателен резултат от ПСР-тест, изработен през последните 72 часа. За децата, чиито родители са имунизирани и пътуват с тях, няма да се изисква ваксина или ПСР.

Българската страна също ще позволява турски жители, които имат сложени ваксини. Договорено е страната ни да приема и хората, които са ваксинирани с китайска ваксина, каквато в Турция всеобщо се ползва.

„ Очаквам с облекчаването на ограниченията да се усили потокът от туристи – както към Турция, по този начин и към България “, разяснява генералният консул на Турция в Пловдив.

Проверка на граничните пунктове „ Капитан Андреево “ и „ Капъкуле “ от почивните дни сподели повишен трафик от туристи, пътуващи с рейсове и леки коли към Турция и назад. Очаква се по самодейност на Търговско-промишлената палата в Одрин на границата да бъде построена мобилна лаборатория, която да прави бързи ПСР проби. Резултатът от тях ще е подготвен за 30 минути.

Корхан Кюнгерю съобщи още, че и след политическите промени в България турската страна ще продължи да съблюдава контракта си с Европейския съюз и няма да позволява противозаконното прекосяване на мигранти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР