Областният управител Здравко Димитров, кметовете на общините Пловдив, "Родопи" и

...
Областният управител Здравко Димитров, кметовете на общините Пловдив, "Родопи" и
Коментари Харесай

Неясноти и проблеми около проектите за обходните пътища на Пловдив

Областният шеф Здравко Димитров, кметовете на общините Пловдив, "Родопи " и "Марица ", представители на КЦМ, архитекти и специалисти, организираха работна среща в АПИ, на която бяха разисквани проблемите при плановете за обходните пътища на Пловдив - Околовръстно шосе и Югоизточния обходен път.
Обсъден беше и планът за кръговото на изхода на Пловдив в посока Асеновград. Беше докладвано, че парцеларният проект е подготвен и се приготвят отчуждителните процедури. На срещата стана ясно, че е належащо е да се доработи проектът за Югоизточния обход, с цел да се прибавят местни платна и пътен възел за излаз от ул. "Недялка Шилева ", след което Община Пловдив ще показа плана в АПИ.
Проектът за Околовръстно шосе би трябвало да бъде допълнен с местни платна, осъществяващи връзка с близките територии и ново кръгово кръстовище. Има неясноти във връзка с отводнителните канали и жп линията на КЦМ, която пресича главното трасе. Ще се търси решение за пътните връзки и отбиването на основния път при "Коматево " в посока Родопите, заради съществуващия Оценка на въздействието върху околната среда. Областният шеф назначи последваща среща, на която са поканени представители на КЦМ, НКЖИ, архитекти и инженери, с цел да предложат решение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР