Областният управител Виолета Иеремиева се срещна с председателя на секция

...
Областният управител Виолета Иеремиева се срещна с председателя на секция
Коментари Харесай

Областният управител се запозна с проект за изграждане на ново кръгово кръстовище при входа на Плевен от Ловеч

Областният шеф Виолета Иеремиева се срещна с ръководителя на секция „ Транспортно строителство и транспортни уреди “ (ТСТС) към Камара на инженерите в капиталовото планиране (КИИП) Регионална гилдия (РК) Плевен, инж. Цветан Влахов.

Той срещна губернатора с направен и утвърден от община Плевен план за създаване на ново кръгово кръстовище при входа на Плевен откъм Ловеч на мястото на настоящето т-образно кръстовище. С реализацията на плана се чака да се реши сложно дълготраен проблем.

Според констатацията на експертите, това е кръстовището с най-вече пътно-транспортни катастрофи в Плевен. Проектът е направен от проектантско бюро „ Влахов инженеринг “ ЕООД преди две години, по предложение на община Плевен и чака своята реализация.

„ Организацията на придвижването все още в проблематичния сектор е обвързвана с преимуществото на идващите от Плевен, които завиват на ляво в посока ж. к. Дружба. Влизащите в Плевен от ловешкияпът коли, който е второразреден, би трябвало да дадат преимущество на завиващите към жилищния комплекс итова се оказва проблем, заради което непрекъснато се случват ПТП-та на това място “, изясни в диалога си с регионалния шеф инж. Влахов.

Той срещна губернатора с обсега на плановата разработка като заяви, че планът е направен по всички елементи: „ Геодезия “, „ Пътна “, „ ВиК “, „ Електро “, „ Видеонаблюдение “, „ Вертикална планировка и озеленяване “. Изготвен е и план за краткотрайна организация на придвижването, в който детайлно е написан целият софтуерен развой по време на бъдещото строителство без прекъсване на придвижването.

Новото планово решение планува уширение на пътното платно от две на три ленти, в зоната на кръстовището по ул. „ Перуника “, за възстановяване на пропускателната дарба, да се освободи кръстовището и да се обезпечи по-голяма видимост. Предвидени са с изключение на остров, пешеходни пътеки, тротоари, осветяване, отводняване, което е решено със специфични бордюри.

Собственици на парцелите, попадащи в обсега на плановата разработка са страната и община Плевен. Според направена количествено-стойностна сметка от преди две години, планът е на стойност малко над 800 хиляди лева, от които 600 хиляди лева е държавното присъединяване, сред 200-220 хиляди лева – на община Плевен за осветяване, знаци, тротоари.

Обектът е залаган като предпочитан с предложение за финансиране от страна на регионална администрация, само че не е срещнал предстоящото приоритизиране от страна на община Плевен.

В очакване това да се случи, регионалният шеф Виолета Иеремиева е безапелационна, че АПИ и Община Плевен би трябвало взаимно да работят в посока възлагане на плана, тъй като е немислимо две разнообразни сдружения – реализатори да реализарат сходен план. Държавата в лицето на АПИ да направи пътната настилка, а всички останали действия са обвързване на общината.

В диалога на регионалния шеф Виолета Иеремиева с инж. Влахов бяха наранени и транспортни проблеми на регионалния град като: обхода на Плевен, паркирането, достъпността до Промишлена зона, Колелото при Кооперативния пазар. Поставени бяха и транспортни въпроси, свързани с общините Червен бряг и Кнежа.

На срещата с инж. Цветан Влахов участва и Пламен Топалски, шеф дирекция „ Административен надзор, районно развиване и държавна благосъстоятелност “ в Областна администрация Плевен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР