Областният управител Огнян Асенов и кметът на община Видин д-р

...
Областният управител Огнян Асенов и кметът на община Видин д-р
Коментари Харесай

Във Видин обсъдиха възможни терени за обособяване на буферни паркинги, за да се облекчи трафика на ГКПП Дунав мост

Областният шеф Огнян Асенов и кметът на община Видин доктор Цветан Ценков разискаха вероятни подобаващи недвижими парцели (държавна и общинска собственост) за създаване на буферни паркинги, за престой на товарни коли и облекчение на трафика към Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост Видин-Калафат.

На срещата участваха заместител регионалният шеф на Видин Шишман Чаушев, управителни чиновници от Областна администрация Видин и Община Видин, както и специалисти.

Общо три терена ще бъдат показани на вниманието на Министерство на превоза и известията, Министерство на районното развиване и благоустройството и Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ за следващо прецизиране, изследване и реализация след утвърждение от отрасловите ведомства. И трите терена се намират по протежението на околовръстния път на град Видин в посока излаз от България към Румъния.

Два от обсъжданите терени са държавна благосъстоятелност. Единият от парцелите, с повърхност към 310 дка, се намира директно преди мостовото оборудване, граничи с път Е-79 и с ж.п. линията на Дунав мост Видин-Калафат, а другият парцел е в региона на пътен възел „ Рупци “ и е с повърхност към 105 дка.

Общинският парцел, препоръчан за буферен паркинг се намира против Комплексната опитна станция във Видин и е с повърхност към 46 дка.

Водещ критерии при избора на терените за основаването на буферен паркинг е обезпечаване на безвредното придвижване към методите на гранично контролно-пропускателните пунктове, в това число и към Република Сърбия, както и недопускане на нови конфликтни сектори от отклонение на тежкотоварния трафик към други пътни артерии в община Видин.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР