Дружеството на плевенските художници, с подкрепата на Община Плевен, гостува

...
Дружеството на плевенските художници, с подкрепата на Община Плевен, гостува
Коментари Харесай

Дружеството на плевенските художници гостува с изложба в с. Орешак

Дружеството на плевенските художници, с поддръжката на Община Плевен, гостува с галерия в Националното ревю на художествените занаяти и приложните изкуства (НИХЗИ) в село Орешак. Експозицията с картини, графики, статуи, текстилни и керамични творби, беше открита публично в навечерието на Великденските празници.



От името на локалната власт в Плевен, на откриването участва ръководителят на Постоянната комисия по „ Култура, читалища, вероизповедания и интернационална активност “ Димо Дешев.

Димо Дешев поздрави участниците в изложбата и акцентира, че протичащото се е превъзходен мотив за затвърждаване и поощряване на връзките сред креативните общности в общините Плевен и Троян.



Поднесен беше и привет от името на кмета на Община Плевен доктор Валентин Христов и ръководителя на Общинския съвет доцент доктор Иван Малкодански.

„ Откриването на изложбата на наши художници в село Орешака бе почетено персонално и от кмета на Община Троян, госпожа Донка Михайлова. Тя насочи благопожелание това събитие да се трансформира в обичайно “, описа Димо Дешев.

„ Гостуването ни с галерия в Националното ревю на художествените занаяти е резултат от околните другарски контакти сред плевенското и троянското сдружение. През декември галерия на троянските създатели бе показана в Художествена изложба „ Илия Бешков “ в Плевен “, напомни ръководителят на Дружеството на плевенските художници Николай Неделчев – Кокала.



Представянето на Дружеството на плевенските художници в Орешака е част от концепцията плевенски създатели да бъдат показвани отвън област Плевен, да се гостува в близки общини, с цел да може създателите да се срещат и поддържат връзка, да обменят опит и хрумвания.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР