Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров се срещна с

...
Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров се срещна с
Коментари Харесай

Уникален сувенир с български царе, подарен от губернатора на Софийска област Илиан Тодоров ще краси кабинета на губернатор Харуми Такахаши

Областният шеф на Софийска област Илиан Тодоров се срещна с губернатора на префектура Хокайдо госпожа Харуми Такахаши. Тодоров е на посещаване в Япония за подписване на съглашение за съдействие сред Софийска област и префектура Хокайдо.

Губернатор Такахаши благодари за проявената самодейност и беше безапелационна, че срещата слага началото на положителното съдействие сред Софийска област и префектура Хокайдо.

Тодоров означи, че съдействието се подписва в миг, белязан от скорошното посещаване на японския министър-председател Шиндзо Абе у нас и диалозите с българския министър председател Бойко Борисов за усилване на съдействието и икономическите взаимоотношения сред двете страни. Тодоров беше безапелационен, че съглашението за съдействие ще е ползотворно за двата района и е продължение на политиката на високо равнище сред Япония и България.





От своя страна Такахаши прояви огромен интерес към опциите, които предлага Софийска област в региона на стопанската система, културата, образованието, като специфичен интерес имаше към индустриалните зони в региона.

Областният шеф на Софийска област предложи на госпожа Такахаши деца от префектура Хокайдо и техните ръководители да посетят почивната база на региона в курорта Боровец, с цел да се срещнат с деца от Софийска област и българските обичаи, традиции, просвета. Идеята за културния продан сред деца от двете области беше подкрепена от губернатора на Хокайдо.
Харуми Такахаши одобри и поканата на Тодоров да посети България.

Губернаторът на Софийска област подари на губернатора на Хокайдо ръчно направена сувенирна паница с облици на български царе, както и обичайни български кукли.

На срещата участваха посланикът на България Борислав Костов и кметът на гр. Елин Пелин Ивайло Симеонов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР