Областният управител на София Вяра Тодева върна решенията на Столичния

...
Областният управител на София Вяра Тодева върна решенията на Столичния
Коментари Харесай

Областният управител на София наложи вето върху избора на комисиите в СОС

Областният шеф на София Вяра Тодева върна решенията на Столичния общински съвет за избор на заместител ръководители и сформира на комисиите. Това оповестиха от пресцентъра на шефа.

Налице са основни процедурни нарушавания, които постановат преразглеждане на взетите решения. Необосновано е свикано „ изключително съвещание “, без да е посочена нито една причина за така наречен „ извънредност “. Не са спазени условията за периоди и авансово даване на материалите на общинските съветници, което е спънка за вземането на осведомено и обосновано решение. Заседанието е ръководено без даден мандат от определения ръководител на СОС.

Областната администрация съблюдава прецизно закона и ще връща всяко решение на Столичния общински съвет, което е взето в нарушаване на процедурата, без значение от образуваното болшинство, се показва още в известието.

Припомняме, че Вяра Тодева е обвързвана с „ Продължаваме промяната “.

В Столичния общински съвет () пък ГЕРБ, Българска социалистическа партия и по-малки обединения изненадващо овладяха комисиите за сметка на най-голямата коалиция „ Продължаваме промяната – Демократична България (Спаси София) “ (ПП-ДБ-СС). Това се случи с „ блицкриг “ интервенция незабавно след разрешаването на близо тримесечната рецесия с избора на ръководител на СОС.

По-рано денем от пресцентъра на ГЕРБ изпратиха известие до медиите със заглавие: " Общинските съветници от ГЕРБ: Повече не можем да отлагаме работата за София! "

„ Повече не можем да отлагаме работата за София! Като ръководител на Комисията по публичен ред и сигурност разгласих първото съвещание на 20 февруари от 12 часа “, разгласи общинският консултант от Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет Ваня Тагарева. Тя прикани общинските съветници да поемат отговорност и да стартират да работят в полза на жителите на столицата, показаха от пресцентъра на ГЕРБ. 

Цялостната културна и просветителна политика на града ни е сложена в риск. За това алармира ръководителят на Комисията по просвета, обучение и просвета към СОС Мирослав Боршош: „ Знаете ли, че тази година може и да няма София Филм Фест? Свиках Комисията на 20 февруари от 13 часа, с цел да стартираме да подреждаме този хаoс. “

„ На 20 февруари от 15 часа ще се организира първото съвещание на Комисията по финанси и бюджет към СОС. Повече от три месеца след изборите комисиите най-сетне ще бъдат свикани, имаме доста работа за наваксване – столичани чакат от нас отговорност “, безапелационен бе ръководителят на бюджетната комисия от Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет Димитър Вучев.

„ 160 дни безвремие в Столичния общински съвет завършва – това е виновното политическо държание. Работата за София би трябвало да стартира “, съобщи ръководителят на Комисията по стопанска система, благосъстоятелност и цифрова промяна Прошко Прошков. Комисията ще заседава на 21 февруари от 14 часа, оповестиха още от пресцентъра на ГЕРБ.

 

Очаквайте детайлности

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР