Областният управител на Русе Анатоли Станев посети “Solar MD, която

...
Областният управител на Русе Анатоли Станев посети “Solar MD, която
Коментари Харесай

“Solar MD” стъпи в Русе

Областният шеф на Русе Анатоли Станев посети “Solar MD ”, която е профилирана в създаването на системи за предпазване на сила. Той дружно с ръководителя на Общинския съвет Иво Пазарджиев и представители на мениджмътна на компанията през днешния ден преряза лентата на новооткритата постройка в крайдунавския град. Според Станев сходни начинания демонстрират, че районът е привлекателен център за бизнеси от разнообразни сектори. „ Компанията е високотехнологична и извънредно перспективна. Приветствам развиването на сходни начинания “, показа регионалният шеф и означи, че страната дружно с месната власт ще продължи да оказва действително подпомагане за откриването на нови работни места и да подсигурява запазването на обществените права и подобряването на метода на живот. Станев уточни, че значимо за региона е обезпечаването на нови работни места с задоволително високо заплащане, което да задържи младите в района.

Компанията е най-големият производител на системи за предпазване на сила в Африка с над 7000 сполучливо осъществени плана в последното десетилетие. На два пъти получава приз за най-хубава слънчева компания в Кейптаун. Освен с произвеждане на артикули, се занимава със систематична интеграция, съоръжения, както и с мониторинг и поддръжка. От компанията би трябвало да преминат още една административна процедура, като дружно с партньорте си ще основат към 70 нови работни места. Важно е да се означи, че на място в Русе фабриката ще се занимава единствено с асемблиране, т.е. механично сглобяване и калиброване на софтуера на самите акумулатори, който е напълно разработка на компанията. От там твърдят, че няма да има никакво замърсяващо произвеждане тук. Управляващ сътрудник на компанията е Калоян Димов, който е родом от Русе.

По данни на специалисти до 3 години в страната се планува да има над 6000 MW конфигурирана мощ от вятърни и слънчеви централи. Наличието на налични и сигурни системи за предпазване на сила ще има основна роля за балансирането и ръководството на електроенергийната система на България. По информация на Forbes инвестицията на компанията в Русе е към 3 млн. лева Компанията е измежду членовете-съоснователи на Асоциация за произвеждане, предпазване и търговия на електрическа енергия /АПСТЕ/.

Сред гостите на стбитието бяха още представители на синдикатите, работодателски и браншови организации, бизнеса, локалната и държавна власт.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР