Областният управител на област Бургас Пламен Янев проведе работна среща

...
Областният управител на област Бургас Пламен Янев проведе работна среща
Коментари Харесай

Италианска фирма с модерна технология за рециклиране на отпадъци има инвестиционен интерес към община Карнобат

Областният шеф на област Бургас Пламен Янев организира работна среща по самодейност на Джанкарло Луи, притежател на новаторска компания за преработване на отпадъците. На срещата участваха Антонио Таркуинио и доктор Димитър Стойнов от Почетното консулство на Италия.
 
На срещата гостите срещнаха регионалния шеф с опцията за осъществяване на новаторска за страната ни апаратура за произвеждане на електрическа енергия, представляваща високотехнологично оборудване за оползотворяване на негодни за преработване боклуци. Инсталацията е проектирана за обработка на почти 130 000 тона годишно боклуци, които все още се съхраняват в депа.
 
Работата на инсталацията ще докара до доста понижаване на отпадъците, като ще подсигурява произвеждане на електрическа енергия, която ще се подава към публичната електроразпределителната мрежа.
 
Мястото, определено от вложителите за осъществяване на плана, е община Карнобат, защото местоположението на Общината разрешава усъвършенстване на логистичния развой.
 
Г-н Луи акцентира, че тази апаратура е в положение да даде безапелационен отговор на казуса с негодните за преработване битови боклуци в област Бургас. Проектът за създаване на инсталацията е привързан с реализира на по-ниски равнища на излъчвания и подсигурява отбрана на околната среда и човешкото здраве.
 
Пламен Янев разяснява, че реализирането на подобен план би могло да реши редица въпроси с огромно публично значение. " Изграждането на тази апаратура дава алтернатива за решение на екологичния проблем с нерециклируемите боклуци. Освен това инвестицията е причина за стабилно развиване на Община Карнобат и за привличане на нови вложители посредством даване на по-ниски цени на електрическа енергия и топлоенергия ", сподели той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР