Областният управител на Габрово Ралица Манолова се срещна с един

...
Областният управител на Габрово Ралица Манолова се срещна с един
Коментари Харесай

„Габрово софтуер общество“ – обсъдиха областният управител Ралица Манолова и основателите на „Враца софтуер общество“

Областният шеф на Габрово Ралица Манолова се срещна с един от създателите на „ Враца програмен продукт общество ” Емилиян Кадийски, по време на диалога тя насочи покана за партньорство и пускане на начинания в област Габрово.

Поводът е разрастването активността на организацията отвън рамките на Враца, с идни ИТ – курсове в Разград и Търговище.  Мисията им е основаване на ИТ – общество, което посредством качествено обучение да дава опция на всеки подготвен да работи предизвикателна и добре платена работа.

„ Приветствам това и съм уверена, че хората в област Габрово имат голям капацитет, с цел да има „ Габрово програмен продукт общество “ – интензивно, новаторско, амбициозно и доста развито “ – споделя регионалният шеф и добавя, че с цел да се осъществя това ще организира среща с представители на ИТ – компании от региона, с цел да обсъдят най-належащата им потребност от експерти. Ще се възнамеряват разнообразни начинания и ще се потърсят съидейници – спонсори и донори, с цел да може курсовете да бъдат безвъзмездни за искащите и в най – къси обозрими периоди да стартират с образованието. „ ИТ знанията учат на неизменност, непримиримост и целенасоченост. Ние се гордеем с триумфите си във Враца и сме подготвени да пренесем положителните практики и в други градове на България! “, безапелационен е Емилиян Кадийски.

„ Враца програмен продукт общество “ е организация с извънреден опит. Още през 2013 година Емилиян Кадийски и останалите съоснователи стартират да дават безвъзмездни курсове по програмиране на врачани през почивните дни. Със основаването на Обществото през 2015 година, се заемат съществено със задачата да изградят IT – общественост в района на Враца. През идващите седем години, с поддръжката на спомоществователи като Фондация „ Америка за България “, „ Враца програмен продукт “ уголемява програмата с курсове по програмиране с Java и PHP и по цифров маркетинг и усилва приема на курсисти до 60 годишно. На своите ученици Обществото предлага и поддръжка при намиране на стажове и работа. Освен допир до качествено образование, Обществото дава мрежа от контакти и подкрепяща среда за курсистите.

Събитията на „ Враца програмен продукт “ като Code Week, Rails Girls, Hack Vratsa и Treasure Hunt събират софтуерни запалянковци от целия район. Като лятната IT Pro академия свързва програмисти с хора с предприемачески опит и предпочитание да поддържат нови планове. В партньорство с просветителни начинания като MindHub и Училищна Телерик Академия, Обществото доближава и до най-малките в района. Създаденото от „ Враца програмен продукт “ пространство за споделена работа „ Гнездото “ е място за срещи и общи начинания за работещите в цифровата сфера.

Основателите на „ Враца програмен продукт общество ” са извънредно дейни младежи и се стараят да окуражават младежите с изключение на да са положителни в ИТ сферата, да работят и с грижа за околната среда. Те са основатели и на Програмата „ Еко първенци “, която се извършва в София, Хасково и Враца – учениците, стъпвайки на научни подходи и под менторството на български учени, търсят решения на локални екологични проблеми. Техните решения ще бъдат представяни на учебно, общинско и национално равнище в поредност от научни фестивали.

„ Убедена съм, че Габрово може да стане привлекателен център за сходни начинания, с опита, който има досега, с насочеността на компаниите, които работят на територията ни и не на последна място с капацитета на хората, които желаят да случват смяната към себе си “ – споделя регионалният шеф пред екипа на Софтуерното общество Емилиян Кадийски и Иван Стрижлев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР