Областният управител Малина Николова откри публично събитие на тема "Нов

...
Областният управител Малина Николова откри публично събитие на тема "Нов
Коментари Харесай

Малина Николова откри международен форум във Враца

Областният шеф Малина Николова откри обществено събитие на тематика "Нов взор върху богатото културно завещание на Европа – културните връзки сред България, Румъния и Словакия ". Инициативата е в осъществяване на дейностите по Работна стратегия за 2018 година на Комуникационната тактика на Република България за Европейския съюз. На събитието участваха кметът на община Враца Калин Каменов, общински съветници, кметове на кметства, шефове на институции, възпитаници и жители на Враца.
„ Днешната интернационална партньорска самодейност е естрада за показване пред обществеността на област Враца на богатото културно-историческо завещание на Румъния и Словакия посредством нашите дългогодишни другари от Долж и Нитра. Тази година, бележим 11 години от основаните през 2007 година другарски връзки сред Областна администрация – Враца и Окръжен съвет – Долж и 10 години от сключване на Меморандум за другарски връзки през 2008 година сред нашата регионална администрация и Автономна област – Нитра “, означи при откриването на форума регионалният шеф Малина Николова.
Тя показа сполучливо осъществените планове с Окръжен съвет – Долж и акцентира смисъла на деловите и бизнес контакти с област Нитра.
„ С Окръжен съвет – Долж реализирахме сполучливо взаимни планове по Трансгранично съдействие и създадохме „ Център за съгласуваност и ръководство на дейностите при бедствия в трансграничната зона “ и „ Трансграничен център за информация и връзка Долж – Враца “.
Новите планове, по които работим по Програма Интеррег V-A Румъния – България се извършват взаимно с две от общините в региона. Това са Община Враца, с която осъществяваме план „ Координирани и ефикасни реакции на управляващите при изключителни обстановки в района Долж-Враца “ и с Община Козлодуй по „ Координация и поддръжка на модернизацията на обществените здравни услуги в Долж – Враца “. Радвам се, че с моите сътрудници, в последните години успяхме и осъществихме настоятелен и бизнес визити на годишния Агрокомплекс в Нитра, които задълбочават общественото и икономическото развиване на двете страни и показват качествената продукция на бизнеса от двете страни “, добави Малина Николова.
Областният шеф на Враца изрази увереността си, че взаимната самодейност реализира действителна смяна в метода, по който се възприема, опазва и разпространява културното завещание на страните.
Представителите на Румънската и Словашката делегации госпожа Дана Витан – консултант в Окръжен съвет – Долж и господин Мартин Чая – шеф отдел в Автономна област Нитра приветстваха участниците в общественото събитие и показаха културно-историческото завещание на страните си.
Събитието приключи с концерт на Представителен танцов състав „ Хемус “ към Община Враца, Детски танцов състав „ Радост “ към Център за поддръжка на личностното развиване „ ЦРД “ – Враца и квартет „ Чарити “.
Официалната аудиенция на делегациите в област Враца продължи с посещаване на Регионален исторически музей и Етнографски комплекс „ Св. Софроний Врачански “, където се срещнаха с хилядолетната история и благосъстоянието на българската просвета и традиции.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР