Областният съвет на Национален съюз Безопасност и охрана /НСБО/ във

...
Областният съвет на Национален съюз Безопасност и охрана /НСБО/ във
Коментари Харесай

НСБО Варна почита с цветя пред паметника на цар Калоян важна дата в историята на града ни

Областният съвет на Национален съюз " Безопасност и защита " /НСБО/ във Варна кани членовете, симпатизантите, жители и посетители на града ни, да отдадем респект на великия цар Калоян, оповестиха от организацията за Varna24.bg .

Днес, 24.03.2022год. в 11.00часа в градинката при паметника ще бъдат маркирани 821 години от присъединението на Варна към царство България, прецизираха от Областното управление на НСБО.

Както е известно, Цар Калоян е трансформирал България в главен фактор на Балканския полуостров и страна с европейско значение.

С жеста на благодарност от организацията по традиция означават годишнината от завладяването на Варна от българските войски на 24 март 1201 година

Паметник на цар Калоян бе повдигнат във Варна като знак на респект и за успеха на българите над кръстоносната войска край Одрин през 1205 година, както и залавянето на латинския император Балдуин Фландърски, който е отведен като заложник в Търновград.

Това е единственият български държател, коронован за крал. Паметникът е открит през декември 2008 година с церемониален водосвет, отслужен от Варненския и Великопреславски митрополит Кирил (1954-2013 г.) в наличието на голям брой жители, задгранични дипломати и политици.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР