Областният съд на руския Брянск във вторник издаде присъда от

...
Областният съд на руския Брянск във вторник издаде присъда от
Коментари Харесай

Русия осъди на 13 години мъж за диверсия в Брянска област

Областният съд на съветския Брянск във вторник издаде присъда от 13 години затвор на локален гражданин по дело за държавна измяна и щета на железопътната линия. Това заяви взаимната пресслужба на съдилищата с обща пълномощия на Брянска област, представена от " Интерфакс ".

Според правосъдните материали, чиновник на един от доставчиците на цифрови услуги е дал на украинското въоръжено формирование от задгранични наемници информация за активността на военна част, която му е станала известна в хода на осъществяване на служебните му отговорности.

По-късно, по лична самодейност и по напътствие от украинска страна, той от време на време предава особено събрана от него информация за местоположението и активността на части на съветските въоръжени сили в региона на Брянск. Също по този начин мъжът, следвайки дадените му указания, запалил релеен долап на клон на Руските железници, вследствие на което придвижването на влаковете краткотрайно било лимитирано.

 ФСБ се хвали със залавяне на украински спецдиверсанти в Брянска област
ФСБ се хвали със залавяне на украински спецдиверсанти в Брянска област

Според известието те са от елита на военните в Украйна

Случаят е разследван от ръководството на ФСБ на Русия за Брянска област по член 275 от Наказателния кодекс на Руската федерация (държавна измяна), част 1 на член 281 от Наказателния кодекс на Руската федерация (палеж, ориентиран към заличаване или увреждане на обект на транспортната инфраструктура за подкопаване на икономическата сигурност и отбранителната дарба на Руската федерация).

Подсъдимият по делото се призна за отговорен и подписа досъдебно съглашение за съдействие, във връзка с което делото беше прегледано в специфичното произвеждане.

" За съвкупността от закононарушения съдът осъди причинителя на дефинитивна присъда от 13 години отнемане от независимост в поправителна колония с оптималната сигурност, като първите 2 години и 6 месеца би трябвало да бъдат изтърпени в пандиза, с санкция от 150 хиляди рубли и ограничение на свободата за 1 година и 6 месеца. ", се споделя в известието.
 Русия твърди за нов осуетен опит за навлизане в Брянска област
Русия твърди за нов осуетен опит за навлизане в Брянска област

Диверсионно-разузнавателна група направила опита

Припомняме, че в края на август Федералната работа за сигурност на Руската федерация съобщи, че е ликвидирала украинска група диверсанти в Брянска област.

Групата се е състояла от сътрудници на щат от Службата за сигурност на Украйна, военнослужещи от разузнаването и от Службата на специфични интервенции към Министерство на защитата на Украйна.

Тя е планувана саботажи и терористични интервенции по обекти от военната и енергийната инфраструктура на Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР