Областният оперативен щаб в Ловеч ще решава днес дали да

...
Областният оперативен щаб в Ловеч ще решава днес дали да
Коментари Харесай

В област Ловеч обсъждат въвеждане на по-строги противоепидемични мерки

Областният действен щаб в Ловеч ще взема решение през днешния ден дали да бъдат въведени по-строги ограничения за ограничение на разпространяването на ковид в района, откакто заболеваемостта там приближава сериозните стойности от 300 на 100 хиляди население.

В Троян пък стартират засилени инспекции за съблюдаване на ограниченията в комерсиалните обекти и заведенията за хранене.

Заради увеличаващата се заболеваемост се чака стягане на ограниченията и увеличение на броя на леглата в Covid отделенията в лечебните заведения в региона.

За последното денонощие новодиагностицираните с ковид са 33-ма.

С решение на общинския действен щаб в Троян от през днешния ден чиновници на полицейското ръководство и общината стартират засилени инспекции за съблюдаване на противоепидемичните ограничения, заяви кметът Донка Михайлова.

„ Като акцент ще бъдат по огромните търговски обекти и заведенията за хранене “.

Михайлова добави, че на съвещание на регионалния действен щаб през днешния ден би трябвало да бъде открит баланс при вземането на решения за стягане на ограниченията, „ които разрешават от една страна сигурност за здравето на хората, въпреки това да не бъдат закривани работни места “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР