Областният информационен център-Варна се включи в официалното откриване на Регионален

...
Областният информационен център-Варна се включи в официалното откриване на Регионален
Коментари Харесай

ОИЦ-Варна се включи в Коледен базар и откриване на Регионален център за развитие на социалната икономика

Областният информативен център-Варна се включи в формалното разкриване на Регионален център за развиване на обществената стопанска система в морската столица. Звеното действа към Министерството на труда и обществената политика и е основано по план “Развитие на обществената стопанска система “ с финансовата поддръжка на Националния проект за възобновяване и резистентност. Освен във Варна, офиси в поддръжка на обществените предприятия в страната има в Пловдив, Бургас, Благоевград, Ловеч и Габрово.

По време на събитието бе показана активността на Регионалния център за развиване на обществената стопанска система – Варна. Неговата съществена цел е да изследва и проучва потребностите на обществените предприятия в областите Варна, Добрич, Шумен и Търговище и да оказва техническа, логистична и информационна поддръжка за създаване на мрежи от предприятия за произвеждане и разпространяване на продукцията. Дейностите включват още участия в изложби, тържища, конгреси, събития и конференции, свързани с развиването на обществената и солидарна стопанска система в България. Идеята е да се насърчи дигитализацията на работните процеси в обществените предприятия, те да получат по-голяма видимост, да се увеличи квалификацията на хората, които работят в тях, и по този метод да се поддържа районната конкурентоспособност на обществената стопанска система.

В рамките на срещата бе открит и Коледен базар - Варна Експо " Купи с идея “ и бе сложено началото на развой по директно договаряне с участващите в него обществени предприятия от Област Варна. Представителите на разнообразни компании и гостите имаха опцията непосредствено да заявят самостоятелно подбрани коледни дарове и фирмени похвали за техните чиновници, сътрудници, другари и фамилии. Целта на базара бе да се даде късмет на обществените предприятия да осъществят продукцията си, а на компаниите да пазарят с идея и по този метод да ги поддържат. В Коледния базар свои произведения показаха обществените предприятия книжарница " Августа “, " Семеен център Мария “, " Няма невъзможни неща “, " Неща с душа “, " Пекарна Радост “, Фондация " Живот със синдром на Даун “, " Академика ВУМ “ и други, оповестиха от ОИЦ-Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР