Областният информационен център - Варна бе домакин на студентски конкурс

...
Областният информационен център - Варна бе домакин на студентски конкурс
Коментари Харесай

Наградиха бизнес проекти на варненски студенти

Областният информативен център - Варна бе хазаин на студентски конкурс за най-добре направен предприемачески бизнес проект. Свои разработки показаха студенти от III и IV курс от специалностите " Аграрен бизнес “ и " Икономика и търговия “ в Икономическия университет в морската столица. В конкуренцията се включи и ученик на Техническия университет.

Най-добрите планове избра жури в състав доктор Виктория Николова – шеф на ОИЦ-Варна, доцент доктор Гергана Славова от катедра " Аграрна стопанска система “ в ИУ-Варна, Юри Зарев - координатор на варненския офис на Национална работа " Съвети в земеделието “, и доцент доктор Ралица Жекова - изпълнителен шеф на Регионалната организация за предприемачество и иновации-Варна.

Първо място в състезанието завоюва Калина Стоянова със своя план за създаване на екопарк " Приста “ в Русе, който да предлага атрактивна зона за отдих в естествена среда, панорамни площадки и детски кътове, ботанически алеи и беседки. За задачата ще бъдат употребявани екологични материали, а дизайнът ще бъде новаторски. Финансиране ще се търси по линия на европейските фондове.

Второто място бе за Джансу Мехмедамин, която впечатли журито с концепцията си да сътвори дружество за сушене на сини сливи с орехи до село Браничево. То ще разчита на лично биологично произвеждане на плодовете, като компанията разполага с 18 декара овощни градини със сливи от сортовете " Чачанска лепотица “ и " Стенлей “. В бизнес проекта е заложено закупуването или наемането на помещение за преправка на реколтата и нужното съоръжение. За създаване и надграждане на активността ще се търсят благоприятни условия за работа по европейски планове.

Велин Хасанов зае третото място. Той показа бизнес проект на транспортна компания " Фючър Лоджистик “ ЕООД, чиято съществена активност е обвързвана със сухопътен транспорт на товари. Освен с логистичен център, основан във Варна, тя ще разполага и с офис пространства в София и Русе.

Всички студенти бяха наградени от доктор Виктория Николова. Освен документи за присъединяване си в състезанието, те получиха и рекламни материали на ОИЦ-Варна, научи Varna24.bg .
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР