Областна управа прави одит на договорите за почистване на река

...
Областна управа прави одит на договорите за почистване на река
Коментари Харесай

Фирми с договори да чистят река Марица в Пловдивско - без капитал, служители и техника

Областна администрация прави одит на договорите за разчистване на река Марица в района на Пловдив, научи TrafficNews . През ноември специалисти и адвокати на администрацията са прегледали контрактите, подписани с частни сдружения, които би трябвало подобрят проводимостта на реката, като почистят самозалесилата се растителност и отстранен непотребните наносни отсрочения.
Прочетете още
Констатирано е, че някои от компаниите не разполагат с хора, финансови запаси и техника , с цел да обезпечат уговорките, които са поели, обявиха в отговор на наше питане от Областна администрация. В тази връзка се приготвя вероятно преустановяване на договорите.

Известно е, че процедурата по почистването на речните корита постоянно се трансформира в активност по нелегално изземване на неподвижен материал. Опаковано в положителни планове и в сходство със Законът за подземните благосъстояния - частните компании намират своите „ златни мини “, без да се постанова да поемат по дългия път на концесионерите. Така се случват едни от най-големите закононарушения, криещи доста по-страшни опасности от просто „ неприятна проводимост “ – разровени речни дъна и подкопани основи на мостове. Всъщност това е сюжет, при който повишаване в равнището на реката, би могло да аргументи доста повече вреди за популацията.

Това бе и повода редица локални инициативни комитети да въстанат против процедурите по разчистване още в началния им стадий. Медията ни към този момент ви описа за образеца на Садово и Ягодово.

В Областна администрация също непрестанно постъпват сигнали от общини, от цивилен организации и медиите против някои от компаниите, излиза наяве от отговора на институцията. Те са свързани с това, че сдружения, които имат контракти и са получили позволение за работа от Басейнва дирекция и РИОСВ-Пловдив, изземват повече от допустимити количества инертни материали от речните корита.

„ Не мога да нося отговорност за контракти, които са подписани от моите прародители. Всички компании са осведомени, че при установени нарушавания, ще им бъдат наложени наказания, а договорите с тях ще бъдат преразгледани и вероятно прекъснати “, безапелационен е регионалният шеф доктор Зюмбилев.

Очаквайте следствие!

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР