Областна администрация – Враца се включи активно в Националната доброволческа

...
Областна администрация – Враца се включи активно в Националната доброволческа
Коментари Харесай

Областна администрация се включи в почистването на Враца /снимки/

Областна администрация – Враца се включи интензивно в Националната доброволческа акция „ Да почистим България дружно “. Мащабното събитие за поредна година сплоти институции, неправителствени и бизнес организации, както и доброволци, в името на идеята за по-чиста околна среда. В екологична самодейност участваха всички общини от област Враца, а по покана на регионалния шеф Малина Николова, в нея се включиха администрациите на териториалните звена на изпълнителната власт. Екипът на Областна администрация – Враца организира акция по разчистване на терена към бул. „ Васил Кънчов “ в региона на ул. „ Спортна “.
Тазгодишното издание на „ Да почистим България заедно” разшири обсега си с нови благоприятни условия за възстановяване на средата, в която живеем. На 14 септември доброволците от цялата страна почистват нечистите зони и предизвикват други положителни каузи, като обновяват детски площадки и градинки, избавят унищожени гори или засаждат нови, ремонтират туристически табели и заслони, боядисват пейки и дават други положителни образци, с които да създадат България освен по-чиста, само че и по-красива.
Страната ни за поредна година се подрежда измежду страните с най-хубави доброволчески практики в грижата за околната среда в света.
Главната роля на самодейността е поверена на хората, които с дейностите и метода на мислене се трансформират от доброволци за един ден в посланици на идеята „ Да създадем България чиста “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР