Областна администрация във Варна организира в сряда провеждането на съвместно

...
Областна администрация във Варна организира в сряда провеждането на съвместно
Коментари Харесай

Мащабно учение разиграва катастрофа между автобус и цистерна на Аспаруховия мост

Областна администрация във Варна провежда в сряда провеждането на взаимно пълномощабно обучение за очистване на следствията от зародило пътнотранспортно произшествие с потърпевши хора и приключване на горивни течности, заяви на брифинг през днешния ден регионалният шеф Марио Смърков.

Той посочи, че ще бъде симулирано настъпване на тежка злополука сред рейс, пренасящ пасажери, и автоцистерна, които вследствие на случая са откъснали ограждащата мантинела на Аспарухов мост и са паднали върху земната повърхнина на индустриалния остров, граничещ с плавателния канал.

Ще бъдат отработени дейности за избавяне и транспортиране на потърпевши хора, попречване на екологично замърсяване от изтекли горивни течности в морските води и на сушата, и въздушно наблюдаване на терена от вертолет на Военноморски сили.

Предвижда се учението да се организира от 10:00 до 12:30 часа. Поради настъпилата смяна в план-сценария на събитието отпада нуждата от прекратяване на придвижването в дясната пътна лента от платното на Аспарухов мост в посока Бургас, посочи регионалният шеф.

В учението ще вземат участие представители на Военноморски сили, Община Варна, Областната конструкция на " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", ИА " Автомобилна администрация ", Областно пътно ръководство, ИА " Морска администрация ", РЗИ, Регионална инспекция за опазване на околната среда, БЧК и други институции.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР