Облачен и мъглив вторник ни очаква. Преди обяд в низините

...
Облачен и мъглив вторник ни очаква. Преди обяд в низините
Коментари Харесай

Облачен и мъглив вторник ни очаква

Облачен и мъгляв вторник ни чака. Преди обяд в низините и котловините ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са сред 3° и 8°, а оптималните – сред 14° и 19°, в София минимална – към 5°, оптималната – към 16°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, след обяд краткотрайно ще се раздра. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток, оповестява Национален институт по метеорология и хидрология. Максималните температури ще са сред 9° и 12°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще доминира слънчево време.

Ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 m ще е към 10°, на 2000 m – към 4°.

Атмосферното налягане ще се покачва и ще е близо до междинното за месеца.
До края на седмицата ще се задържи топло за интервала, макар слабото намаляване на дневните температури през първите дни на март.

Вятърът ще бъде от изток, най-вече слаб.

Облачността ще бъде забележителна, само че висока и междинна. В по-голямата част от страната и през множеството дни ще остане без основни превалявания.

В низините в нощните часове ще се образува и ниска облачност или мъгла, които ще се задържат до обяд. В четвъртък и петък тук-там, основно в западната половина от страната, ще превали слаб дъжд, в планините над 1800-2000 метра – слаб сняг.

 

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР