Обилният снеговалеж през нощта направи част от планинските проходи в

...
Обилният снеговалеж през нощта направи част от планинските проходи в
Коментари Харесай

Снегът затвори Шипка, Хаинбоаз остава отворен


Обилният снеговалеж през нощта направи част от планинските проходи в страната непроходими или проходими при тежки условия. Тази заран проходът Шипка е затворен за малко поради мощен вятър и изобилен сняг.

Хаинбоаз към този момент остава отворен, макар интензивния трафик. Камиони над 12 тона се пропущат единствено с вериги.

Турски ТИР е аварирал, което е основало причина за прекъсване работата на снегопочистващата техника, само че камионът е отхвърлен навреме и дейностите на машините са траяли обикновено, заяви БГНЕС.

Заради мощен вятър, снегонавявания и понижена видимост краткотрайно е лимитирано придвижването по път I-5Шипка – кръстовище за село Крън и път III-5601 Шипка – село Шейново.

96 машини са в подготвеност да чистят пътищата на територията на област Велико Търново. Камионите над 12 тона наложително би трябвало да се движат с вериги.

В Стара Загора е самостоятелен паркинг за камиони, в случай че бъде затворен проходът на Републиката и се постанова да изчакат. Полицията е осигурила спомагателни екипи, които ще работят при въведена краткотрайна организация на придвижването.

Проходът Троян - Карнаре е затворен за придвижване.

Временно придвижването по Автомагистрала " Хемус " на територията на област София е лимитирано за МПС над 12 тона заради снегопочистване и снегонавявания. Шофьорите изчакват на място.

Ограничено е и придвижването на МПС над 12 тона по пътя Хасково-Кърджали през село Мост заради изобилен снеговалеж. Шофьорите изчакват на място. Трафикът се контролира от " Пътна Полиция ".

Временно се лимитира придвижването по пътя Враца-Монтана за камиони над 12 т заради снегопочистване.

От Пътната организация приканват водачите да потеглят на път единствено добре готови за зимни условия.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР