Обикновено това става прибързано и по преразказани информации, без предварителна

...
Обикновено това става прибързано и по преразказани информации, без предварителна
Коментари Харесай

Истанбулската Конвенция или вицът за пернишкото шампанско

Обикновено това става преждевременно и по преразказани информации, без предварителна разяснителна акция в обществото и обществен спор.

В големия медиен звук, никой не разбра, че Истанбулската спогодба има за цел само да отбрани дамите и девойките от всевъзможни форми на физическо и психическо принуждение и да подсигурява правото им да търсят протекция от страната в сходни случаи. А случаи колкото щеш. Заговори се за стандарти, само че в действителност не стана ясно, че Конвенцията разрушава стандарта „ боса, бременна и до печката “ и търси гаранции той да не бъде втълпяван и на подрастващото потомство.

Смисълът на документа е бъдещите мъже, в този момент момчета да се учат да се отнасят с схващане и почитание към девойките и бъдещи дами, а не да ги възприемат като „ слабия пол “, домашни „ чистачки “, „ готвачки “, „ детегледачки “ и така нататък

Не стана ясно, че Конвенцията се бори с още по-вредния стандарт, който се натрапва и от всеобщата просвета в България и най-много от чалгата, че дамите са обект най-вече на полов интерес, а тотално се подценява техния капацитет за развиване и кариера в бизнеса, науката, политиката и впрочем.

Сегашният скандал към конвенцията, която между другото още от 2011 година е в развой на разискване и ратификация от 45-те страни членки на Европейския съвет (сред които с изключение на 28-те членки на Европейски Съюз са и страни като Турция, Грузия, Албания, Казахстан и прочее) докара до там, че вместо да се занимава със сериозните проблеми на България като корупцията, чистотата на въздуха и опазването на природата, обществото се втренчи в връзките сред половете. Е, тематиката е по-секси, наистина…

Случаят мощно припомня на други нервности от вида на „ Европейският съюз не разрешава шкембе чорбата “ или „ Брюксел ни задължава да внасяме холандски домати “. Колкото шкембе чорбата към този момент е незаконна в България, толкоз и Истанбулската спогодба заплашва моралните устои на Българското общество. Всичко е в главите на тези, които приказват без да са чели деликатно защо става въпрос и разясняват по клюки, преразкази и неточни цитати. Ако беше чел деликатно, вицепремиерът Валери Симеонов да вземем за пример щеше да види, че обявявайки се срещу Конвенцията, той в действителност прави услуга на непрекъснато упрекваните от него роми, тъй като документът приканва за завършек на насилствените бракове. А май единствено ромите в България към момента си продават дъщерите за булки или ги омъжват срещу волята им.

Ако вицепремиерът беше погледнал няколко страници по-надолу от предговора на Конвенцията, щеше да види, че като я отхвърля, той в действителност ускорява демографската рецесия, против която Патриотичният фронт тръби, че се бори, тъй като документът от Истанбул пази дамите и девойките от насилствени или насилствени аборти. А те не са необичайност у нас. Ако продължаваме да четем европейски документи като дяволът евангелието, няма за какво да се учудваме, че в България, тази страна пълновръстен член на Европейски Съюз, хората си замълчават когато някой да пребие жена си, тъй като не му е нарязала салата за ракията, различен продаде щерка си за младоженка, трети – уволни секретарката си, тъй като не му е пуснала, а четвърти просто изясни на колежката си, че е тъпа патка и в случай че обича, да не се обажда.

А що се отнася до стандартите с които Истанбулската спогодба се бори – дано вицепремиерът помоли някой от депутатите от Патриотичния фронт да му опише един-два вица за Перник.

*Линк към вица за пернишкото шампанско. – http://bit.ly/2D2sLb1

*Линк към текста на Истанбулската Конвенция https://rm.coe.int/168046246f (на български)
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР